Ben jij ook een kipsaté lover? En tuurlijk is dat met friet heerlijk! Maar vandaag doen we een kipsaté, die een beetje gezonder is! Namelijk met rijst en Italiaanse groenten. Hoe makkelijk wil je het hebben?
De kracht van de champignon
Nog een pareltje dat genoeg groeit in ons eigen land, namelijk de champignon!
Wist je dat champignons veel gezonde voedingsstoffen bevatten waar jouw lichaam heel blij van wordt? Zo zijn ze rijk aan koper, super belangrijk voor je bloedvaten maar ook voor je huid!
Champignons zijn rijk aan B-vitamines die o.a. bijdragen aan een gezond energieniveau en focus/concentratie!
SATEEEEE YEAH!!!
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 75 gram komkommer in maantjes gesneden.
- 75 gram bleekselderij gesneden in maantjes.
- 1 el olijfolie
- 300 gram kipblokjes (kan ook voorgemarieerde saté zijn)
- 250 gram Italiaanse roerbakgroenten met champignons
- 100 gram satésaus (bijvoorbeeld van Calvé).
Optioneel: extra smaak met 1 of 2 el ketjap manis
- Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Verhit een pan met olijfolie en wok op hoog vuur de Italiaanse roerbakgroenten met champignons.
- Voeg de rijst toe wanneer deze klaar is.
- Voeg nu ook de rauwkost toe en roer goed door!
- Bak in een andere pan (of gebruik de airfryer) de kipsatéblokjes.
- Warm de satésaus op zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Meng de kipblokjes met de satésaus.
- Serveer samen op een bord!
Eet smakelijk!
PS1 Liever vega? Dan neem je tempeh of tofu in plaats van kip.
PS2 Nog een overheerlijk saté gerecht? Deze is ook om je vingers bij af te likken!