Kippensoep met koolraap en doperwten - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Kippensoep met koolraap en doperwten

soep, groenten

Wanneer ik dit heerlijke recept voor kippensoep invoer is het januari, de maand van de koopraap. Een groente die we vaak vergeten. Deze kippensoep met koolraap en doperwten is onwijs lekker en makkelijk te maken!

Koolraap wat?

Wees eens eerlijk: heb jij wel eens koolraap gegeten? 
Koolraap vind ik zelf een “grappige” groenten. Het heeft een zoetige smaak en is ontzettend gezond. In de koolraap zitten weinig calorieën maar wel heel veel voedingsstoffen die bijdragen aan ons energieniveau!

Je kunt de koolraap rauw eten maar ook gekookt!

kippensoep met koolraap, soep, kippensoep, koolraap

Kippensoep met koolraap en doperwten

Wat heb je nodig:

  • 400 gram koolraap
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 125 gram diepvries doperwten
  • 150 gram wortel
  • 160 gram (vegetarische)kip stukjes
  • 1 blokje bouillon
  • 1 liter water
  • 2 el meel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen
  • 2 el verse bieslook
  • 3 el olijfolie
  • Zout/peper
  1. Schil de koolraap en wortel en snijd deze in stukjes.
  2. Snipper de ui en knoflook, ontdoe de rode peper van zijn zaadlijsters en snijd in stukjes en rasp en pers de citroen uit.
  3. Marineer de kip met 1 teentje knoflook en de helft van de citroensap. Laat voor minimaal 30 minuten marineren.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de overige knoflook, rode peper en ui. Zodra de ui glazig is voeg je de koolraap toe en bak je die voor ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg de bloem en kurkuma toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe zodat de bouillon eerst het meel goed kan opnemen. Laat de soep voor 10 minuten koken of totdat de koolraap zacht is.
  6. Pureer de soep glad. Voeg dan de wortel en doperwten toe en laat alles nog 15 minuten koken.
  7. Verhit ondertussen in een koekenpan de laatste olie en bak de kip hierin gaar.
  8. Breng de soep op smaak met de overige citroensap, citroenrasp, zout/peper en verse bieslook.
  9. Serveer de soep met de kip en een stokbroodje!

Liefs,
#TeamCharlie

 

PS nog een lekker soepgerecht maken? Probeer dit heerlijke recept met knolselderij dan ook eens.

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders