Wanneer ik dit heerlijke recept voor kippensoep invoer is het januari, de maand van de koopraap. Een groente die we vaak vergeten. Deze kippensoep met koolraap en doperwten is onwijs lekker en makkelijk te maken!
Koolraap wat?
Wees eens eerlijk: heb jij wel eens koolraap gegeten?
Koolraap vind ik zelf een “grappige” groenten. Het heeft een zoetige smaak en is ontzettend gezond. In de koolraap zitten weinig calorieën maar wel heel veel voedingsstoffen die bijdragen aan ons energieniveau!
Je kunt de koolraap rauw eten maar ook gekookt!
Kippensoep met koolraap en doperwten
Wat heb je nodig:
- 400 gram koolraap
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine rode peper
- 125 gram diepvries doperwten
- 150 gram wortel
- 160 gram (vegetarische)kip stukjes
- 1 blokje bouillon
- 1 liter water
- 2 el meel
- 1 tl kurkuma
- 1 citroen
- 2 el verse bieslook
- 3 el olijfolie
- Zout/peper
- Schil de koolraap en wortel en snijd deze in stukjes.
- Snipper de ui en knoflook, ontdoe de rode peper van zijn zaadlijsters en snijd in stukjes en rasp en pers de citroen uit.
- Marineer de kip met 1 teentje knoflook en de helft van de citroensap. Laat voor minimaal 30 minuten marineren.
- Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de overige knoflook, rode peper en ui. Zodra de ui glazig is voeg je de koolraap toe en bak je die voor ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de bloem en kurkuma toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe zodat de bouillon eerst het meel goed kan opnemen. Laat de soep voor 10 minuten koken of totdat de koolraap zacht is.
- Pureer de soep glad. Voeg dan de wortel en doperwten toe en laat alles nog 15 minuten koken.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de laatste olie en bak de kip hierin gaar.
- Breng de soep op smaak met de overige citroensap, citroenrasp, zout/peper en verse bieslook.
- Serveer de soep met de kip en een stokbroodje!
Liefs,
#TeamCharlie
PS nog een lekker soepgerecht maken? Probeer dit heerlijke recept met knolselderij dan ook eens.