Misschien naast carpaccio wel het meest voorgeschotelde voorgerecht met de feestdagen. Maar eerlijk… kippenragout is zo ook lekker en zo simpel om het zelf te maken!
Maak van het feestje een echt feestje!
Of het nu kerst of pasen is of je bent zoveel jaar getrouwd, in mijn optiek hebben we altijd een reden om een feestje te vieren. En ik doe dat altijd met eten. Eten is verbinden en genieten en zoals mijn oma altijd zegt: liefde gaat door de maag.
Daarom ook deze kerst een verwennerij aan lekkere recepten. En ik heb goed nieuws ik heb al 2 menu’s voor je geüpload! Bekijk ze hier en hier.
Kippenragout
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 2 el grove mosterd
- 250 gram gebakken kipfilet in kleine stukjes/reepjes
- 100 gram gebakken champignons
- Ragoutbakjes (kant en klaar voor het gemak)
- Beetje peterselie
Bereiding:
- Smelt de boter (laat hem niet verkleuren). Voeg de bloem in een keer toe. Zet het op een laag vuur en roer met een houten lepel tot je een papje hebt. Blijf roeren en laat de bloem enkele minuten garen.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Je voegt pas weer nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Laat telkens even pruttelen.
- Als alle bouillon is toegevoegd, voeg je de kip en champignons toe. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
- Giet de ragout voorzichtig in het ragoutbakje en versier met een beetje peterselie.
Simpel, maar o zo lekker. Eet smakelijk!