Kersttoetje - Appeltjes uit de oven - Charlie's Kitchen

Kersttoetje – Appeltjes uit de oven

kerst

Nu de kerst om de hoek kijkt, vliegen de recepten je alweer om de oren. Amuses, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en allemaal even lekker. Vaak is een toetje dan net teveel van het goede omdat je helemaal vol zit. Maar wat denk je van deze appeltjes uit de oven? Een lekkere warme verrassing na een heerlijk diner, een echt toetje!

Bij het bedenken van de kerstgerechten houd ik altijd in mijn achterhoofd dat ik alles bij de supermarkt wil kunnen halen, wel zo makkelijk. De gerechten moeten er feestelijk uitzien, makkelijk te maken zijn en – zeker ook niet onbelangrijk – ik ben er bewust mee bezig dat er een balans moet zijn in het menu.

Download hier gratis het in balans kerstmenu, geniet menu of het culinaire kerstmenu!

Nu was ik lekker aan het bladeren in al mijn boekjes en vond ik een heerlijk recept van appeltjes uit de oven. Alleen kwamen hier bakken suiker en pakken boter aan te pas. Zonde, helemaal niet nodig. Heerlijke smaken kun je ook uit andere producten halen. Zo gebruikte ik bij deze appeltjes dadels.

kerst

Appeltjes uit de oven

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 2 appels
 • 1 hand pecannoten
 • 1 tl koekkruiden (speculaas & kaneel)
 • 6 zachte dadels
 • 1 el amandelschaafsel
 • 1 el honing
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de bovenkant van de appel en hol de appel uit.
 3. Meng in een keukenmachine de dadels tot een glad papje, voeg eventueel een beetje water toe en daarna de kruiden.
 4. Hak de noten in kleine stukjes en roer dit door het dadelmengsel heen.
 5. Vul de appels met het mengsel en leg de afgesneden bovenkant van de appel er op.
 6. Bak de appeltjes ongeveer 20 tot 25 minuten.
 7. Schenk er tenslotte een beetje honing overheen en bestrooi het geheel met wat amandelschaafsel.

Ziet er toch super feestelijk uit? En ook ontzettend leuk om met de kids te maken!

Liefs,
#TeamCharlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

2 reacties op “Kersttoetje – Appeltjes uit de oven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders