Nu de kerst om de hoek kijkt, vliegen de recepten je alweer om de oren. Amuses, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en allemaal even lekker. Vaak is een toetje dan net teveel van het goede omdat je helemaal vol zit. Maar wat denk je van deze appeltjes uit de oven? Een lekkere warme verrassing na een heerlijk diner, een echt toetje!

Bij het bedenken van de kerstgerechten houd ik altijd in mijn achterhoofd dat ik alles uit de supermarkt vandaan wil halen, wel zo makkelijk. De gerechten moeten er feestelijk uitzien, makkelijk te maken zijn en -zeker ook niet onbelangrijk- ik ben er bewust mee bezig dat er een balans moet zijn in het menu.

Appeltjes uit de oven

Nu was ik lekker aan het bladeren in al mijn boekjes en vond ik een heerlijk recept van appeltjes uit de oven. Alleen kwamen hier bakken suiker en pakken boter aan te pas. Zonde, helemaal niet nodig. Heerlijke smaken kun je ook uit andere producten halen. Zo gebruikte ik bij deze appeltjes dadels.

Appeltjes uit de oven

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 appels
  • 6 zachte dadels
  • 1 hand pecannoten
  • 1 tl koekkruiden (speculaas & kaneel)
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el honing
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de appel en hol de appel uit.
  3. Meng in een keukenmachine de dadels tot een glad papje, voeg eventueel een beetje water toe en daarna de kruiden.
  4. Hak de noten in kleine stukjes en roer dit door het dadelmengsel heen.
  5. Vul de appels met het mengsel en leg de afgesneden bovenkant van de appel er op.
  6. Bak de appeltjes ongeveer 20 tot 25 minuten.
  7. Schenk er tenslotte een beetje honing overheen en bestrooi het geheel met wat amandelschaafsel.

Ziet er toch super feestelijk uit? En ook ontzettend leuk om met de kids te maken!

kerst

Liefs,
Charlie’s Kitchen