Bij spritsen denk ik meteen aan mijn vader. Mijn vader is een koekiemonster die na het eten direct naar de kast loopt, de koektrommel pakt, twee koeken eruit pakt en hup in zijn mond steekt. En dan het liefste bij de koffie hetzelfde ritueel!
Vers is altijd lekkerder, maar vooral leuker!
Jullie terugkrijgen in de keuken, plezier hebben en verbinden is wel mijn grootste wens. Want het is zo lekker en leuk om je uit te leven in de keuken. Of het nu met de kinderen is of met je partner. En als je het binnen te warm vindt, ga je buiten bij de BBQ staan.
Deze spitsen zijn superlekker en ik denk zomaar dat je bij de kids echt wel punten scoort hiermee. 😉
Ik was er vroeger als kind helemaal dol op. Dit recept mag dan ook niet ontbreken op Charlie’s Kitchen!
Spritsen
Wat heb je nodig:
(voor 12 stuks)
- 150 gram ongezouten boter
- 75 g witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- Rasp van 1 citroen
- 200 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Extra: spuitzak
Optioneel: 50 gram pure chocola
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de boter met de suiker en het zout romig. Voeg het ei, kaneel en de rasp toe. Klop weer goed. Zeef als laatste de bloem en het bakpoeder er doorheen.
- Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld tuitje en spuit een S-vorm op een met bakpapier beklede plaat. Als je geen spuitzak hebt, kun je altijd hoopjes met een lepel maken en een beetje uitsmeren. Zorg wel dat je afstand houdt tussen de koeken: ze groeien als een malle.
- Zet de koeken voor een kwartier in een voorverwarmde oven. Haal ze er na een kwartier uit en laat afkoelen.
- Als je van chocola houdt, smelt dan de chocola en drizzle deze met een vork over de afkoelde koeken. Wacht tot de chocola is opgestijfd.
Nou, niks teveel gezegd toch? Zo klaar en lekker!
PS: Nog een lekker recept voor koekjes? Probeer deze gezonde chocoladekoekjes dan ook maar eens.
Liefs,
#TEAMCHARLIE