Geen onderdeel van de ultieme hamburger blijft onderbelicht in “Het ultieme burgerboek!” Wij maken vandaag uit dit toffe boek van Zowie Tak een verrassend lekkere visburger!
Burgerboek?
Broodje, plakje kaas, tomaatje en voor de liefhebber een plakje augurk – i can’t do without – om jouw burger tenslotte af te toppen met een paar dikke klodders van jouw favoriete saus. Een simpele burger is natuurlijk zo gemaakt, maar je kunt zoveel meer op dat broodje mikken, waardoor je eigenlijk altijd wat anders kunt bouwen. Zowie Tak mikte met Het ultieme burgerboek de lekkerste burgers, toppings en sauzen op een broodje en daar kan jij nu van meegenieten.
Geen onderdeel van de ultieme hamburger blijft onderbelicht. Van het maken van de broodjes, het fabriceren van garnituren, het bakken van vlees, vis en vegaburgers op de BBQ tot het serveren van de perfecte cocktail: overal is in het dikke boek aandacht voor. En dan krijg je dus een vrij dikke pil.
Onze favoriete burgers in het boek? De Sloppie Joe, KFC Doritos en de kabeljauwburger gingen er vlot in.
Hoe je die laatste maakt? Ik ging voor de makkelijkere optie en verving de duurdere kabeljauw door heekfilet. Maar in het voorjaar kun je de vette skrei, winterkabeljauw, krijgen, dus ook zeker een aanrader.
Verrassende visburger
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 4 lente uitjes
- 2 el olijfolie
- 500 gram kabeljauwfilet, skrei of heek zonder vel in vier stukken verdeeld
- 4 burgerbuns
- 60 gram rucola
- 8 el ravigotesaus van Jean Baton
- 4 el augurk in blokjes
- Zet een grillpan op het vuur (kan dus ook op de bbq).
- Smeer de lente uitjes in met 1 el olie.
- Smeer de vis in met de andere lepel olie en bestrooi met zout en peper.
- Roer de augurkjes door de ravigotesaus.
- Grill eerst de lente uitjes. Laat kort afkoelen. Snijd in drie stukjes.
- Grill de burgerbuns kort.
- Grill tot slot de vis gaar.
- Beleg dan het broodje: eerst de rucola, dan de vis, dan de saus en eindig met de lente ui. Leg er tot slot de tweede helft van het broodje op.
Happen maar!
Liefs,
Charlie en Kim