Quiche vind ik toch altijd zo makkelijk en handig. Heerlijk naast een lekkere kom soep of salade, of als snelle lunch mee naar het werk. Vandaag het recept voor een hartige quiche met brie, peer en witlof!
Vergeten groenten
Ik denk dat we allemaal de variant witlof met ham en kaas uit de oven wel kennen. Vandaag wil ik jullie laten zien dat je nog zoveel meer kunt met deze supergezonde groente. Rijk aan vitaminen die jou veel energie geven! Vooral goed voor mensen die een betere darmflora willen krijgen of zwanger zijn.
Hartige quiche met brie, witlof en peer
Wat heb je nodig:
(voor 6 goede punten)
- 1 peer
- 1 punt brie
- 4 stronken witlof
- 200 ml kookroom light
- 2 eieren
- 5/6 plakken (volkoren/spelt) bladerdeeg
- 1 tl koekkruiden
- 2 el grove (Zaanse) mosterd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de witlof in ringen en verwijder de harde kern, spoel af in een vergiet en kook voor ongeveer 5 minuten.
- Bekleed een quichevorm met de bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
- Roer de mosterd en de koekkruiden in een kommetje goed door elkaar en besmeer de bodem van de quiche hiermee.
- Laat de witlof goed uitlekken in het vergiet, druk eventueel het vocht er nog even goed uit.
- Verdeel dit over de bodem van de quiche. Daarbovenop leg je de in repen gesneden peer en brie.
- Doe de ei en de room in een kommetje en meng goed door elkaar, giet het mengsel over de quiche.
- Zet de quichevorm voor 45 minuten in de oven.
- Wanneer je de quiche uit de oven haalt verdeel je wat verse peterselie eroverheen. En klaar!