Dit recept is geweldig als je punten wil scoren met een brunch of misschien wel met Pasen! Een croissantkrans, maar dan net even anders. Lekker hartig met onder andere geitenkaas.
Zachte geitenkaas
Geitenkaas heb je in verschillende soorten en maten. Vandaag gaan we aan de slag met de zachte variant. Geitenkaas bevat minder lactose en is daarom beter verteerbaar. Makkelijk te gebruiken bij zowel zoete als hartige recepten!
Kim van #TEAMCHARLIE dook de keuken in en kwam met een overheerlijk recept. Een leuk weetje van achter de schermen: Kim is niet alleen de fotograaf, maar houdt ook ontzettend veel van koken en lekker eten.
Hartige croissantkrans
Wat heb je nodig?
(voor 1 krans)
- 1 rol croissantdeeg
- 2 sjalotten
- 4 eieren
- 2 el verse tijm
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 el honing
- Verwarm de oven voor op 200 ºC;
- Rol het deeg uit en snijd de punten los;
- Leg het deeg met de punten naar buiten in een stervorm op het bakpapier en houd een cirkel open in het midden;
- Snijd de sjalotten in dunne reepjes en bak deze met de tijm glazig. Maak in een andere pan roerei van de vier eieren. Stop met het roeren zodra het ei net niet meer vloeibaar is;
- Beleg de ster eerst met het ei, daarna de sjalotten en verkruimel daarover de geitenkaas;
- Verdeel er tot slot de honing overheen;
- Vouw daarna de punten naarbinnen en zet de krans minimaal 20 minuten op 200 graden in de oven.