Lekker multifunctioneel, dit recept! Deze appelkoek kun je namelijk prima eten als ontbijt én lunch. Heb je zin in een stevige bite als snack? Dan is de appelkoek ook heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld een schep kokosyoghurt.
Kadootje
Een tijdje geleden kreeg ik van een vriend een superleuk en inspirerend tijdschrift: Foodie. Naast Paleo-proof recepten vind je hier ook succesverhalen, interviews en handige tips om je gezondheid verder op weg te helpen.
Ik houd wel van een koekje of stukje taart en besloot dat het tijd was om weer eens een voedzamere versie te maken. De dunne bodem wordt na het bakken best wel hard, waardoor het lijkt op een koek.
Appelkoek
Wat heb je nodig:
- 300 gr amandelmeel
- 125 gr Ghee (te koop bij AH) of grasboter
- 2 eieren
- 2 el kaneel
- 4 el kokosbloesemsuiker
- 4 Jonagold appels
- Sap van een halve citroen
- 1 snufje zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom amandelmeel, Ghee, 2 eieren, 1 el kaneel, 1 el kokosbloesemsuiker en een snufje zout.
- Kneed dit tot een stevige deegbal, verpak in vershoudfolie en laat een half uur rusten.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte dunne schijfjes van de appel.
- Meng de appelschijfjes met de rest van de kaneel, kokosbloesemsuiker en citroen. Laat dit even intrekken!
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol hier je deeg over uit.
- Verdeel de appelschijfjes in een waaiervorm en bestrooi eventueel met wat extra kaneel.
- Bak de taart in 45 minuten goudbruin, laat goed afkoelen en aanvallen maar!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
2 reacties op “Grote appelkoek. Voedzaam als ontbijt, lunch of snack!”
Ziet er super lekker uit!
Hoi!! Ik heb geen kokosbloesemsuiker in huis wel honing, zou dat ook kunnen?!
Grts lonnie