Pizza eten, maar dan wel bewust en in balans? Deze makkelijke en simpele groene plaattaart is voor elke dag een succes!
Zo maak je de doperwt hip!
Als ik aan doperwtjes denk, dan denk ik aan de glazen potjes met gekookte worteltjes met doperwtjes die ik vroeger kreeg bij een kippenpoot van vaders en moeders. Gelukkig weet ik inmiddels dat de doperwt veel meer is dan dat!
En ook nog eens supergezond! Rijk aan vitamine C, K en veel meer ENERGIE!
Kim bedacht deze heerlijk plaattaart voor de lente en I LOVE IT!

Groene plaattaart
Wat heb je nodig:
- 1 courgette, in plakken gesneden
- 10 groene asperges, (kan ook uit de vriezer)
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- Verse tijm
- Doperwten (mag uit de diepvries)
- 1 vel bladerdeeg
- Rasp van 1 citroen
- mascarpone
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan op het vuur en grill de courgette kort.
- Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de mascarpone met de citroenrasp en breng op smaak met de zout en peper.
- Verdeel over het bladerdeeg.
- Leg hier de asperges en courgettes op. Strooi de tijm en doperwten erover. Zet voor 20 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en strooi de lente-ui erover.
TIP: maak het eiwitrijk met een gebakken ei per persoon erop!
Nog een makkelijke plaattaart? Dan is deze met heeeeel veel groenten ook een topper!