Niks is lekkerder dan een broodje gebakken ei. Dit is wel een speciale en mijn meest favoriete variant, namelijk de Griekse omelet. Net even wat andere smaken die samenkomen en die jouw lunch tot een echt feestje maakt!
Op z'n Grieks
Ongeveer 2 jaar terug was ik met mijn moeder op vakantie naar Kreta. En nee niet lang leve de lol, in de paal hangen en zuipen à la Chersonissos!
Ik was lekker met mijn moeder naar het rustige gedeelte van Kreta waar wij elke dag heerlijk aten in kleine restaurantjes. Veel Griekse yoghurt (klik hier voor een lekker ontbijt recept), maar ook Griekse salades en vis, helemaal vers uit de zee.
Ik ben zo dol op feta, rode ui en olijven die ze gebruiken in de salade dat ik thuis een nieuwe variant bedacht. Waarom niet in een omelet?
Griekse omelet op zuurdesembrood
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 2 plakjes zuurdesembrood
- ½ rode ui, in ringen
- 1 teen knoflook
- 3 eieren
- 100 gram fetakaas, verkruimeld
- 25 gram groene olijven, gehalveerd
- 25 gram zwarte olijven, gehalveerd
- Beetje roomboter
- Snuf peper
- Snuf zout
Optioneel: 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
Liever geen brood? Serveer dan bij een kom soep of salade!
Bereiding:
- Verwarm de roomboter in de koekenpan en doe de uitgeperste knoflook hierbij. Voeg ook de rode uiringen toe en eventueel de gehalveerde cherrytomaten.
- Meng in een kom de 3 eieren, feta en olijven. Schenk dit na het mengen in de pan.
- Bak de omelet.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de omelet op het zuurdesembrood of serveer met een lekkere salade of een kom soep ernaast!