Ik ken Luuk inmiddels al heel wat maanden als een gewaardeerde collega. Nadat ik lekker bij hem thuis voor hem had gekookt uit mijn boek vond ik het tijd om iets uit zijn keuken de koken. Vandaag deel ik daarom dan ook het recept voor gnocchi met avocado-broccolisaus!
Gnocchi?
Tot twee jaar terug had ik nog nooit van gnocchi gehoord, laat staan dat ik het had gegeten. Toen ik uit eten was bij een Italiaans restaurant bestelde ik het uit nieuwgierigheid. Ik was enorm verrast en direct fan!
Gnocchi is het meervoud van gnocco, wat eigenlijk gewoon klont betekent. Gnocchi valt onder de Italiaanse pastasoorten en is gemaakt van aardappel, meel en o.a zout.
Ik daagde #TEAMCHARLIE Kim uit om een verfrissende twist te geven aan een van Luuk’s gnocchi gerechten. Ik kwam aanzetten met een spannende ovenschotel met gnocchi en avocado-broccolisaus. Het recept van Luuk is glutenvrij en vegan. Ik hield de basisingrediënten hetzelfde maar voegde er een paar smaakmakers aan toe voor een verrassing op je tong!
Gnocchi met avocado-broccolisaus en zongedroogde tomaat
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 250 gram gnocchi
- 300 gram broccoliroosjes
- 1 rijpe avocado
- 50 ml melk
- 1 teen knoflook, geperst
- Sap van 1/2 citroen
- 10 muntblaadjes, fijngehakt
- 100 gram zongedroogde tomaat, in reepjes
- 50 gram geraspte kaas. Het liefst oud!
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- Zout en peper
- Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer deze met de avocado, melk, knoflook en munt tot een gladde saus. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper.
- Bereid ondertussen de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de gnocchi gaar is, meng je deze met de saus en de reepjes zongedroogde tomaat.
- Garneer met de kaas en de pijnboompitten.
Liefs,
Kim en Charlie