Jarenlang liep Marike met vervelende klachten en buikpijn rond, totdat de diagnose coeliakie werd gesteld. Eén van de grotere veranderingen in haar leven was het niet meer kunnen eten van gluten.
Oh My Pie
Die lieve Marike bereikt dagelijks honderden mensen met haar blog Oh My Pie, waarin ze van elke dag een feestje maakt. Van glutenvrije taartjes tot broodjes, Marike kan er wat mee!
‘Bakken zonder Tarwe’ staat vol met heerlijke recepten, zodat mensen die geen gluten kunnen en mogen binnenkrijgen, ook kunnen genieten van een feestelijk taartje! Wat ik zo tof vind, is dat Marike mensen op deze manier verbindt, bij elkaar brengt en wel kan laten genieten van eten!
Glutenvrije hazelnootkoeken uit het boek van Oh My Pie!
Wat heb je nodig:
(voor 6 koeken)
- 125 gram hazelnootmeel (amandelmeel kan ook)
- 120 havermeel
- 70 gram kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- Snuf zeezout
- 50 gram kokosolie
- 1 ei
- Scheutje plantaardige melk of een eierdooier
- 50 gram hazelnoten
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de meelsoorten in een mengkom en voeg de suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout toe. (Als je geen havermeel hebt, kun je ook havermout tot meel draaien in de keukenmachine.)
- Voeg de ongesmolten kokosolie en het ei toe en kneed tot soepel deeg.
- Plaats het deeg ongeveer een half uur in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.
- Maak 6 bollen van het deeg en druk deze uit op de bakplaat, besmeer de bovenkant met wat ei of plantaardige melk en verdeel de gehakte hazelnoten over de koeken.
- Bak de koeken in 15/20 minuten goudbruin. Laat de koeken eerst even afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.
- Vervang het ei door 1 el chiazaad of lijnzaad + 3 el water als je vegan koeken wil maken.
Wil je ook bakken zonder tarwe? Bestel nu dit geweldige boek hier!
Liefs,#
#TEAMCHARLIE