Melissa heeft de mouwen weer opgestroopt en is met een gruwelijk lekker nieuw recept gekomen, namelijk een glutenvrij bananenbrood met aardbei cheesecake vulling. Het kan, een bananenbrood en cheesecake ineen!
Het recept voor dit glutenvrije bananenbrood
Wat heb je nodig: (voor 1 bananenbrood)
- 175 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 3 bananen
- 15 gram kokosbloemsuiker
- 50 ml amandelmelk
- 1tl bakpoeder
- 100 gram kokosyoghurt
- 50 gram frambozen-/aardbeienjam (minder suiker)
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze heel goed in en verwarm daarna je oven voor op 180 graden.
- Prak 2 bananen fijn en snijd de laatste in de lengte doormidden (deze gebruik je later als topping van je brood).
- Roer de eieren, 50 gram kokosyoghurt, de bakpoeder, suiker en de melk door de geprakte bananen. Schep als laatste het boekweitmeel door je beslag totdat je geen klontjes meer hebt. Proef of je beslag zoet genoeg is en voeg anders nog wat suiker toe.
- Schep 2/3 van het beslag in de cakevorm. Verdeel hier in het midden de overige yoghurt over en de jam.
- Schep nu voorzichtig het overige beslag in de vorm en strijk heel rustig een beetje glad. Leg de laatste banaan op het beslag en bak je brood in 45 à 50 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen, zodat het brood een beetje kan opstijven, voordat je deze aansnijdt.
Dit bananenbrood is heel lekker met wat stukjes pure chocolade door het beslag of wat gedroogde aardbeien of frambozen, dit kan je zelf makkelijk toevoegen. Je kunt het brood 2 à 3 dagen bewaren in een goed afgesloten broodtrommel, maar invriezen kan ook.
Heb je wel eens gewerkt met boekweitmeel? Boekweit is een plant en is glutenvrij. Boekweit is wat bitter van smaak, dus het lekkerste in combinatie met zoet, wat weer een beetje zorgt voor balans!
Nog een banaan over op de fruitschaal? Probeer dan deze havermout-bananensnack ook eens.
Liefs, #Charlotte en Melissa