Deze week zetten wij weer een foodblogger in het zonnetje. Dit keer is het Marleen met haar gevulde courgettebootjes met tonijn en heel veel groenten. Weinig koolhydraten maar wel heel veel voedingsstoffen. Kortom, een gezonde maaltijd!
Food I Love
Marleen is de founder van Food I Love en haar missie is ambitieuze vrouwen helpen naar een gezonde en gelukkige leefstijl. Door middel van haar blog, verschillende programma’s en workshops slaagt ze erin om vrouwen de eerste stap te laten zetten.
Dit doet Marleen niet zomaar. Ze heeft het zelf ook meegemaakt. Zo voelde ze zich in 2014 allesbehalve goed en het roer moest om. Marleen zegt altijd: “Doe maar lekker normaal, dat is al gek genoeg!”
En zo is het maar net, we worden doodgegooid met superfoods en ‘wondershakes’ maar ga eerst eens terug naar de basis met vooral veel groenten. Lekker normaal doen!
Terug naar het recept!
Courgettebootjes met tonijn
Wat heb je nodig:
(1 persoon)
- 2 courgettes
- 1 blikje tonijn op water
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1/2 gele paprika in blokjes
- 4 cherrytomaatjes in kwarten
- 2 el crème fraîche light
- geraspte kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol beide helften uit (gebruik hiervoor een lepel) en snijd de binnenkant van de courgette fijn.
- Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze daarna met alle groentes en de crème fraîche light.
- Roer het tonijnmengsel goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
- Verdeel het tonijnmengsel over de courgette en strooi er wat geraspte kaas over.
- Doe de courgettebootjes (dat lijken ze toch echt!) in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
Liefs,
#TEAMCHARLIE