Deze gegrilde kippendij is echt een feestje op tafel tijdens de feestdagen. En weet je wat het fijne is? Dit gerecht is nog in balans ook. Zo kan je genieten zonder schuldgevoel!
Een bloemig kerstfeest
In samenwerking met Vitaily supplementen bedacht ik (OK en proefde ik ook…) een heerlijk kerstmenu. Ook bij het kerstdiner eten we groenten en bij dit gerecht een echte Hollandse topper namelijk: de bloemkool. Lekker mager met weinig calorieën, makkelijk te bereiken, rijk aan vitaminen en lekker goedkoop. In dit gerecht grillen we de bloemkool, natuurlijk kan je er ook een stamppotje van maken. Bedenk zelf wat jij leuk en lekker vindt deze kerst!
Lees hier meer over de basis supplementen die jij dagelijks nodig hebt + een dikke kortingscode!
Nog meer kerst!
Download hier gratis het in balans kerstmenu, geniet menu of het culinaire kerstmenu!
Gegrilde kippendij op een bedje van aardappelpuree met gegrilde bloemkool en gepofte knoflook met rozemarijn
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 500 gram kruimige aardappelen
- 150 ml melk
- 1 teen knoflook
- 1 el roomboter
- 5 tenen knoflook
- ½ bloemkool
- Olijfolie
- 2 kippendijen groot
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el honing
- Snufje paprikapoeder
- 2 takjes verse rozemarijn
Optioneel: voeg sesamzaadjes toe aan de marinade voor de kip
Bereiding:
- Snijd een teen knoflook helemaal fijn.
- Maak een marinade van de knoflook, honing, sesamolie, paprikapoeder en sojasaus.
- Maak de kippendijen droog met keukenpapier en leg ze in de marinade.
- Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer een uurtje in de koelkast staan.
- Verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden.
- Tenslotte: bak de kippendijen ongeveer in 25 minuten (oven) of 15 min (airfryer) gaar. Altijd even checken want elke oven is anders.
- Dan de aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
- Pers 3 tenen knoflook fijn en zet de lege pan terug op het vuur.
- Voeg nu de melk, knoflook, boter, peper en zout toe. Laat de smaken echt een paar minuten intrekken en stamp het daarna met de aardappelen fijn tot een goed mengsel.
- Pan een grillpan en smeer deze heel dun in met olijfolie. Snijd de laatste 2 knoflooktenen in plakjes, snijd de bloemkool in plakjes en leg beide in de pan.
- Bak om en om totdat ze beetgaar zijn met een bruin randje. Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer nu de kippendij op het bedje van aardappel met de geroosterde bloemkool met knoflook en maak het af met een scheutje olijfolie en de rozemarijn.
Is dat geen feestelijk hoofdgerecht tijdens het kerstdiner? Nog meer inspiratie voor de kerst? Kijk dan even HIER.