Geen hormonen met de Daysy fertility tracker - Charlie's Kitchen

Geen hormonen met de Daysy fertility tracker

Op een hormoonvrije manier je menstruatiecyclus meten? Het kan met de Daysy fertility tracker. Ik testte het 5 maanden (2018) en vertel je vandaag alles over mijn ervaring!

Kwaaltjes

Op mijn twaalfde kreeg ik al mijn eerste menstruatie. Dat ging gepaard met heftige intense buikkrampen, moodswings en rugpijn. Ik had minimaal 4 dagen last van deze klachten en mijn menstruatie duurde zeker 6 á 7 dagen. Lang en heel vervelend als je zo jong bent. Al snel werd ik aan de pil gezet.

Toen ik een jaar of 24 was kreeg ik klachten, voornamelijk pigmentvlekken rondom mijn ogen en op mijn borst. Mijn ‘buien’ werden erger en mijn buik zette steeds meer op. Ik stopte met de pil en dit voelde als een bevrijding. Ik voelde mij zoveel lichter en blijer. 

Ik had een relatie, mijn dokter adviseerde mij om of een spiraal met hormonen te nemen of een buisje met minimaal hormonen in mijn arm. Ik koos onwetend voor het buisje in mijn arm. Je zou geen menstruatie meer hebben, maar ik had veel tussentijdse bloedingen, opgezette buik en geen zin meer in seks. Wat best bijzonder is voor mij 😉

De oplossing

Op het Better Health event kwam ik terecht bij de stand van Daysy. Ze raakte mij meteen met haar verhaal; “Je bent maar 8 dagen per maand vruchtbaar, 5 dagen voor je ovulatie, de dag van je ovulatie en 1-2 dagen erna. Waarom zou je dan elke dag kunstmatige hormonen gebruiken?”

Ik zorg zo goed voor mijn lichaam en toch stopte ik het dagelijks vol met kunstmatige hormonen. Mijn lichaam verdient veel beter!

Na meer dan 18 jaar hormonale anticonceptie ben ik inmiddels al 6 maanden hormoonvrij! 

Wat ben ik dankbaar dat ik dit hormoonvrije alternatief tegen kwam. Ik noem het mijn cyclus computer, die aan de hand van dagelijks mijn lichaamstemperatuur meten mijn menstruatiecyclus in kaart brengt! 

hormoonvrij, anticonceptie, cyclus, Daysy fertility tracker
De Daysy fertility tracker

Wie is Daysy?

Daysy is mijn nieuwe digitale vriendin. Het is een cyclus computer met een ingebouwde thermometer die gebruik maakt van de Fertility Awareness Method. Daysy vertelt mij precies wanneer ik vruchtbare en onvruchtbare dagen heb en wanneer mijn ovulatie plaatsvindt. Zo heb ik inzicht in mijn menstruatiecyclus en weet ik hoe ik een zwangerschap kan voorkomen!

Hoe dan?

Elke ochtend heb ik een date met Daysy en meten we mijn temperatuur. Ik activeer de tracker en leg haar 1 minuut lang onder mijn tong. De Daysy fertility tracker geeft vervolgens kleuren aan.

Groen betekent onvruchtbaar; op deze dagen word je niet zwanger.

Geel is een leerfase of schommeling van de cyclus. Dit is in het begin om je cyclus te leren kennen. Geel betekent vruchtbaar.

Rood is vruchtbaar! Maar je hebt ook knipperend rood; dan is het jouw voorspelde dag van ovulatie.

De DaisyDay App

Ik had even mot met de app om hem te koppelen, maar ik ben ook niet echt handig met dit soort dingen. Gelukkig was de klantenservice waanzinnig, ze hielp mij telefonisch en ik kreeg ook een tip om het webinar te kijken om alles over de Daysy fertility tracker te weten te komen. Heel tof en leerzaam!

In de app zie je dus alle opgeslagen temperaturen, menstruatiemomenten en je vruchtbaarheid/ei-sprong. 

Lijkt dat jou ook wel wat? Met mijn code echtinbalans krijg je door hier te klikken €10,- korting. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Het algoritme in Daysy is voor meer dan 99% betrouwbaar. Volg de Masterclass op de Daysy website om meer te leren of Daysy geschikt is voor jou. Kortingscode = echtinbalans

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders