Op een hormoonvrije manier je menstruatiecyclus meten? Het kan met de Daysy fertility tracker. Ik testte het 5 maanden en vertel je vandaag alles over mijn ervaring!

Kwaaltjes

Op mijn twaalfde kreeg ik al mijn eerste menstruatie. Dat ging gepaard met heftige intense buikkrampen, moodswings en rugpijn. Ik had minimaal 4 dagen last van deze klachten en mijn menstruatie duurde zeker 6 á 7 dagen. Lang en heel vervelend als je zo jong bent. Al snel werd ik aan de pil gezet.

Toen ik een jaar of 24 was kreeg ik klachten, voornamelijk pigmentvlekken rondom mijn ogen en op mijn borst. Mijn ‘buien’ werden erger en mijn buik zette steeds meer op. Ik stopte met de pil en dit voelde als een bevrijding. Ik voelde mij zoveel lichter en blijer. 

Ik had een relatie, mijn dokter adviseerde mij om of een spiraal met hormonen te nemen of een buisje met minimaal hormonen in mijn arm. Ik koos onwetend voor het buisje in mijn arm. Je zou geen menstruatie meer hebben, maar ik had veel tussentijdse bloedingen, opgezette buik en geen zin meer in seks. Wat best bijzonder is voor mij 😉

De oplossing

Op het Better Health event kwam ik terecht bij de stand van Daysy. Ze raakte mij meteen met haar verhaal; “Je bent maar 8 dagen per maand vruchtbaar, 5 dagen voor je ovulatie, de dag van je ovulatie en 1-2 dagen erna. Waarom zou je dan elke dag kunstmatige hormonen gebruiken?”

Ik zorg zo goed voor mijn lichaam en toch stopte ik het dagelijks vol met kunstmatige hormonen. Mijn lichaam verdient veel beter!

Na meer dan 18 jaar hormonale anticonceptie ben ik inmiddels al 6 maanden hormoonvrij! 

Wat ben ik dankbaar dat ik dit hormoonvrije alternatief tegen kwam. Ik noem het mijn cyclus computer, die aan de hand van dagelijks mijn lichaamstemperatuur meten mijn menstruatiecyclus in kaart brengt! 

hormoonvrij, anticonceptie, cyclus, Daysy fertility tracker
De Daysy fertility tracker

Wie is Daysy?

Daysy is mijn nieuwe digitale vriendin. Het is een cyclus computer met een ingebouwde thermometer die gebruik maakt van de Fertility Awareness Method. Daysy vertelt mij precies wanneer ik vruchtbare en onvruchtbare dagen heb en wanneer mijn ovulatie plaatsvindt. Zo heb ik inzicht in mijn menstruatiecyclus en weet ik hoe ik een zwangerschap kan voorkomen!

Hoe dan?

Elke ochtend heb ik een date met Daysy en meten we mijn temperatuur. Ik activeer de tracker en leg haar 1 minuut lang onder mijn tong. De Daysy fertility tracker geeft vervolgens kleuren aan.

Groen betekent onvruchtbaar; op deze dagen word je niet zwanger.

Geel is een leerfase of schommeling van de cyclus. Dit is in het begin om je cyclus te leren kennen. Geel betekent vruchtbaar.

Rood is vruchtbaar! Maar je hebt ook knipperend rood; dan is het jouw voorspelde dag van ovulatie.

De DaisyView App

Ik had even mot met de app om hem te koppelen, maar ik ben ook niet echt handig met dit soort dingen. Gelukkig was de klantenservice waanzinnig, ze hielp mij telefonisch en ik kreeg ook een tip om het webinar te kijken om alles over de Daysy fertility tracker te weten te komen. Heel tof en leerzaam!

In de app zie je dus alle opgeslagen temperaturen, menstruatiemomenten en je vruchtbaarheid/ei-sprong. 

Lijkt dat jou ook wel wat? Met mijn code daysyviacharlie krijg je door hier te klikken €10,- korting. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Het algoritme in Daysy is voor meer dan 99% betrouwbaar. Volg de Masterclass op de Daysy website om meer te leren of Daysy geschikt is voor jou.