fbpx

Geen hormonen met de Daysy fertility tracker

Op een hormoonvrije manier je menstruatiecyclus meten? Het kan met de Daysy fertility tracker. Ik testte het 5 maanden en vertel je vandaag alles over mijn ervaring!

Kwaaltjes

Op mijn twaalfde kreeg ik al mijn eerste menstruatie. Dat ging gepaard met heftige intense buikkrampen, moodswings en rugpijn. Ik had minimaal 4 dagen last van deze klachten en mijn menstruatie duurde zeker 6 á 7 dagen. Lang en heel vervelend als je zo jong bent. Al snel werd ik aan de pil gezet.

Toen ik een jaar of 24 was kreeg ik klachten, voornamelijk pigmentvlekken rondom mijn ogen en op mijn borst. Mijn ‘buien’ werden erger en mijn buik zette steeds meer op. Ik stopte met de pil en dit voelde als een bevrijding. Ik voelde mij zoveel lichter en blijer. 

Ik had een relatie, mijn dokter adviseerde mij om of een spiraal met hormonen te nemen of een buisje met minimaal hormonen in mijn arm. Ik koos onwetend voor het buisje in mijn arm. Je zou geen menstruatie meer hebben, maar ik had veel tussentijdse bloedingen, opgezette buik en geen zin meer in seks. Wat best bijzonder is voor mij 😉

De oplossing

Op het Better Health event kwam ik terecht bij de stand van Daysy. Ze raakte mij meteen met haar verhaal; “Je bent maar 8 dagen per maand vruchtbaar, 5 dagen voor je ovulatie, de dag van je ovulatie en 1-2 dagen erna. Waarom zou je dan elke dag kunstmatige hormonen gebruiken?”

Ik zorg zo goed voor mijn lichaam en toch stopte ik het dagelijks vol met kunstmatige hormonen. Mijn lichaam verdient veel beter!

Na meer dan 18 jaar hormonale anticonceptie ben ik inmiddels al 6 maanden hormoonvrij! 

Wat ben ik dankbaar dat ik dit hormoonvrije alternatief tegen kwam. Ik noem het mijn cyclus computer, die aan de hand van dagelijks mijn lichaamstemperatuur meten mijn menstruatiecyclus in kaart brengt! 

hormoonvrij, anticonceptie, cyclus, Daysy fertility tracker
De Daysy fertility tracker

Wie is Daysy?

Daysy is mijn nieuwe digitale vriendin. Het is een cyclus computer met een ingebouwde thermometer die gebruik maakt van de Fertility Awareness Method. Daysy vertelt mij precies wanneer ik vruchtbare en onvruchtbare dagen heb en wanneer mijn ovulatie plaatsvindt. Zo heb ik inzicht in mijn menstruatiecyclus en weet ik hoe ik een zwangerschap kan voorkomen!

Hoe dan?

Elke ochtend heb ik een date met Daysy en meten we mijn temperatuur. Ik activeer de tracker en leg haar 1 minuut lang onder mijn tong. De Daysy fertility tracker geeft vervolgens kleuren aan.

Groen betekent onvruchtbaar; op deze dagen word je niet zwanger.

Geel is een leerfase of schommeling van de cyclus. Dit is in het begin om je cyclus te leren kennen. Geel betekent vruchtbaar.

Rood is vruchtbaar! Maar je hebt ook knipperend rood; dan is het jouw voorspelde dag van ovulatie.

De DaisyView App

Ik had even mot met de app om hem te koppelen, maar ik ben ook niet echt handig met dit soort dingen. Gelukkig was de klantenservice waanzinnig, ze hielp mij telefonisch en ik kreeg ook een tip om het webinar te kijken om alles over de Daysy fertility tracker te weten te komen. Heel tof en leerzaam!

In de app zie je dus alle opgeslagen temperaturen, menstruatiemomenten en je vruchtbaarheid/ei-sprong. 

Lijkt dat jou ook wel wat? Met mijn code daysyviacharlie krijg je door hier te klikken €10,- korting. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Het algoritme in Daysy is voor meer dan 99% betrouwbaar. Volg de Masterclass op de Daysy website om meer te leren of Daysy geschikt is voor jou.

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

noodles
Avondeten

Noodles met kokos en limoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform