Als je tijdens de feestdagen een klassieker wil pimpen dan is deze paddenstoelenragout met mosterd een aanrader. Vegetarisch, bewust en ALTIJD lekker op het feestdagenmenu!
Lekker oldschool
Ragout is een echte klassieker die de gemiddelde Nederlander maar wat graag op het menu zet. Ragout bestaat uit gegaarde stukjes gesneden vlees, gevogelte of vis in een gekruide saus. Ragout is een Frans woord. Ragoûter betekent de smaak verbeteren.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Het recept van de feestelijke paddenstoelenragout
Wat heb je nodig:
(voor 8 personen)
- 400 gram gemengde champignons, in stukken gesneden
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 tl gehakte knoflook
- 100 gram boter
- 120 gram bloem
- 600 ml kippenbouillon afgekoeld
- 2 el Limburger mosterd
- Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit hierin de sjalotten en knoflook. Doe daarna de champignons erbij. Bak gaar en zet aan de kant.
- Doe de boter in een pan tot deze gesmolten is (niet bruin laten worden!). doe de bloem erbij en bak een paar minuten aan.
- Gooi dan in een keer de bouillon erbij. Roer tot een mooie dikke saus. Als alles gebonden is, voeg het champignonmengsel met alle sappen uit de pan toe.
- Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Kijk voor meer feestdagen inspiratie eens onder het kopje “feestdagen”. Daar vind je complete menu’s voor o.a. de kerst.