Bij Charlie’s Kitchen zijn we gek op kip en pindakaas. De duivelse kip van Bonapetit mag dan ook niet onbreken op mijn foodblog!
Lekker pittig!
Bonapetit Food maakte deze Duivelse Kip met carnaval en kreeg nog net niet alle carnavalsvierders over de vloer om de pan leeg te likken. Deze prachtige dame ken ik inmiddels al best een poos via Instagram. Ze staat bekend om haar zachtheid en heerlijke weekmenu’s! Wist je dat er soms ook gerechten in staan uit mijn boek?
Wij maakten vandaag onze eigen – iets pittigere – versie van de Duivelse Kip, namelijk met kippendijen. Mocht je iets minder tijd hebben gebruik dan kipfilet. Maar de kippendijen zijn wel extra juicy 😉
het recept voor Duivelse kip
Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
- 2 el olijf- of kokosolie
- 500 gram kippendijen, in reepjes
- 3 uien, gesnipperd
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 rode peper
- 1 el sambal badjak
- 200 gram boemboe (voor nasi)
- 6 el ketjap manis
- 6 el ketchup
- 3 el azijn
- 1 kippenbouillon blokje
- 250 ml pindakaas met stukjes
- Zet een braadpan op het vuur. Bak de dijen 4 minuten aan op hoog vuur in olie, voeg de uien toe en het bakje bamboe. Bak voor ongeveer 3 minuten mee.
- Doe vervolgens de ketjap, azijn, tomatenketchup, sambal en pindakaas, de gesneden champignons en een bouillonblokje in de pan. Even goed roeren en zet het vuur lager.
- Laat de saus 40 tot 60 minuten pruttelen. Als je de saus wilt verdunnen: voeg dan een beetje kokosmelk toe.
Lekker met rijst, patat of brood!
PS Nog meer kiprecepten? Probeer deze dan ook eens!