Duivelse kip van foodblogger Bonapetit! - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Duivelse kip van foodblogger Bonapetit!

Bij Charlie’s Kitchen zijn we gek op kip en pindakaas. De duivelse kip van Bonapetit mag dan ook niet onbreken op mijn foodblog!

Lekker pittig!

Bonapetit Food maakte deze Duivelse Kip met carnaval en kreeg nog net niet alle carnavalsvierders over de vloer om de pan leeg te likken. Deze prachtige dame ken ik inmiddels al best een poos via Instagram. Ze staat bekend om haar zachtheid en heerlijke weekmenu’s! Wist je dat er soms ook gerechten in staan uit mijn boek?

Wij maakten vandaag onze eigen – iets pittigere – versie van de Duivelse Kip, namelijk met kippendijen. Mocht je iets minder tijd hebben gebruik dan kipfilet. Maar de kippendijen zijn wel extra juicy 😉

Duivelse kip, bonapetit

het recept voor Duivelse kip

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 2 el olijf- of kokosolie
  • 500 gram kippendijen, in reepjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode peper
  • 1 el sambal badjak
  • 200 gram boemboe (voor nasi)
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketchup
  • 3 el azijn
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 250 ml pindakaas met stukjes
  1. Zet een braadpan op het vuur. Bak de dijen 4 minuten aan op hoog vuur in olie, voeg de uien toe en het bakje bamboe. Bak voor ongeveer 3 minuten mee.
  2. Doe vervolgens de ketjap, azijn, tomatenketchup, sambal en pindakaas, de gesneden champignons en een bouillonblokje in de pan. Even goed roeren en zet het vuur lager.
  3. Laat de saus 40 tot 60 minuten pruttelen. Als je de saus wilt verdunnen: voeg dan een beetje kokosmelk toe.

Lekker met rijst, patat of brood!

PS Nog meer kiprecepten? Probeer deze dan ook eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders