Het boek van Nadiya Hussain “De oven voor elke dag” viel op de deurmat. De oven is haar “eerste liefde” en ik geloof dat Corn Dog Bake mijn nieuwe liefde is. Dit recept is fantastisch en extra leuk als je deze samen met de kids maakt!
ECHTE LIEFDE
Nadiya Hussain houdt van haar oven. Of zoals zij het apparaat noemt: ‘haar eerste liefde’. En je kunt daar echt niet alleen overheerlijke taarten en koekjes in bakken. De oven maakt je leven – met een overvolle agenda – een stuk makkelijker. En daar geeft Nadiya Hussain met dit boek je bakken aan inspiratie voor.
Nadiya heeft in haar thuisland als de eerste winnares van Whole England Bakes – grapje😜 – The British Bake Off, dezelfde heldenstatus als Jamie Oliver. Ondertussen is haar bekendheid niet beperkt gebleven binnen de landsgrenzen, want met succesvolle kookshows op Netflix snelt haar faam vooruit.
Dat haar specialiteit alles wat uit de oven komt is, is dan ook niet zo vreemd. Daarnaast is Nadiya de meesteres van de shortcuts, want je hebt als moeder van drie nu eenmaal niet de hele dag te tijd om in de keuken te staan. Ook houdt ze net zo goed van een gezonde traybake als van een goddelijke taart vol suiker.
De oven voor elke dag is een boek dat een prachtige verzameling is van recepten voor daadwerkelijk ieder moment. Of je nu een prachtige taart wil bakken voor een speciale gelegenheid of een makkelijke avondhap wil serveren: dit is het boek dat je nodig hebt.
Koop HIER het boek De oven voor elke dag van Nadiya Hussain.
Het recept van deze Corn Dog Bake
Wat heb je nodig:
(6 personen)
- 1 blik knakworsten
- 375 gram bloem
- 225 gram polenta
- 1 tl zout
- 2 tl knoflookgranulaat
- 4 tl bakpoeder
- 50 gram kristalsuiker
- 480 ml volle melk
- 2 middelgrote eieren
- 110 gram boter, gesmolten
- Ketchup
- Mosterd
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een vierkante bakvorm in met olie.
- Meng de bloem met de polenta, zout, knoflook, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje en doe de overige ingrediënten erin. Meng met de mixer of in de keukenmachine tot een mooi dik beslag.
- Doe de helft in de bakvorm, leg de worstjes erop en maak af met het overige beslag.
- Teken tot slot met ketchup en mosterd patroontjes in de bovenkant van de corn dog bake.
- Bak zo’n 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen, en serveer met nog meer ketchup en mosterd.