Dit broodje vegetarische shoarma met eigengemaakte knoflooksaus is intens lekker. De oesterzwammen zijn heerlijk van smaak en de knoflooksaus maakt het af. Ik ben benieuwd, eet jij wel eens vegetarisch?
Uhm... vegetarische shoarma?
JA! Dat kan gewoon en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Voor dit broodje vegetarische shoarma gebruikte Christa oesterzwammen. Oesterzwammen zijn eetbare paddenstoelen en het fijne van deze paddestoel is dat hij na het bakken een stevige bite heeft. De oesterzwam bevat veel eiwitten en weinig vet en daarom is dit broodje vegetarische shoarma #ECHTINBALANS!
Wat heb je nodig:
(voor 2 broodjes)
- 200 gram oesterzwammen
- 2 tl shoarmakruiden
- 1 kleine ui
- Handje veldsla
- Scheut sojasaus
- 2 pita broodjes
Voor de knoflooksaus:
- 1/2 el mayo
- 1 el griekse yoghurt (10% vet)
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 tl dille
- Evt. wat verse munt
- Peper en zout naar smaak
- Scheur de oesterzwammen in repen.
- Snipper de ui.
- Pak een koekenpan, doe er wat olie in en bak de oesterzwammen samen met de gesnipperde ui, shoarmakruiden en de sojasaus.
- Leg ondertussen de pitabroodjes onder de grill of in de oven.
- Snijd de knoflook fijn en meng samen met de andere ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Snijd de pitabroodjes open, besmeer de binnenkant met de knoflooksaus, doe er wat veldsla in en vul het broodje met de gebakken oesterzwammen.
Niet moeilijk en superlekker, dit broodje vegetarische shoarma. Nog een keer vegetarisch koken? Probeer dit recept dan ook eens.