Broodje roomkaas met avocado en garnalen - Charlie's Kitchen

Broodje roomkaas met avocado en garnalen

Als je punten wil scoren tijdens de lunch is dit broodje roomkaas met avocado en knoflookgarnalen echt een dikke aanrader! Makkelijk te maken, super gezond en zeer smakelijk. 

Je wordt niet dik van brood

Zo, nu weetje het: je wordt NIET dik van brood. Tijdens de shoot zei iemand: eet je vaak brood? Dat is toch niet goed, ik eet meestal crackers. Wat ik super interessant vind want wat is er dan gezond aan een cracker…

Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut weet ik als geen ander hoe ons lichaam werkt. Het gaat allemaal om balans en voelen waar we energie van krijgen. Ik zeg altijd je eet ook geen 5 bananen op een dag, dus eet ook geen 5 boterhammen. Doe normaal en eet zo gevarieerd mogelijk. 

Oh en waar je wel dik van wordt. Teveel eten 😉

Terug naar dit heerlijke broodje. Ik koos voor een pure speltvariant. Die is lekkerder te verteren voor je darmen waardoor je langer energie zal ervaren. Daarnaast is het echt een lekkere verse bol en er is niks lekkerder dan goed vers brood!

broodje, roomkaas, avocado, knoflookgarnalen

Lekkere verse bol met roomkaas en...

Wat heb je nodig:
(voor 1 broodje)

 • 1 speltbol
 • 50 gram knoflookgarnalen
 • 1 handje gemengde sla
 • 5 cherrytomaatjes
 • 1/2 avocado
 • 1 el roomkaas light

Optioneel: 3 radijsjes in plakjes toevoegen

 1. Snijd de speltbol doormidden.
 2. Smeer het kontje (de onderkant) in met de roomkaas light. 
 3. Snijd de tomaatjes in stukjes.
 4. Gebruik de halve avocado in reepjes of prak hem fijn op de roomkaas. 
 5. Voeg de garnalen, tomaten en sla toe en eventueel de plakjes radijs.

Zie je hoe simpel een goed en lekker broodje kan zijn? Ik zou zeggen… Eet smakelijk!

Nog een lekker lunch-idee met avocado? Probeer deze dan ook eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders