Yes, het stamppotten seizoen is volop bezig. In de winter ben ik dol op een Hollandse prak. Toch is variatie ook hier belangrijk. Daarom delen wij vandaag een heerlijk recept voor broccolistamppot met gerookte zalm!.
De kracht van broccoli
Broccoli is niet voor niks populair. Deze groene patser bevat vele voedingsstoffen waar ons lichaam heel blij van wordt. Zo zitten er in broccoli veel antioxidanten die goed zijn voor jouw weerstand. Deze groente helpt jou om jezelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten en draagt ook nog eens bij aan het verlagen van je cholesterol.
Broccolistamppot
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 300 gram aardappels
- 1 stronk broccoli (ongeveer 250 gram)
- 100 ml melk
- Klontje roomboter
- 2 tl grove mosterd
- 50 gram veldsla
- 2 el amandelschaafsel
- 50 gram feta
- Peper en zout
- 100 gram gerookte zalm
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een grote pan, vul deze met water en zet de pan op het vuur.
- Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Wanneer de aardappels 10 minuten koken, doe je de broccoli bij de aardappels.
- Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt.
- Wanneer de aardappels en broccoli gaar zijn, giet je deze af. Voeg de boter, mosterd, melk, peper en zout toe.
- Stamp dit tot een puree en voeg dan de veldsla toe. Meng alles door elkaar.
- Verdeel de puree over 2 borden en maak het af met de in repen gesneden zalm, de verkruimelde feta en het amandelschaafsel.
Liefs,
#TEAMCHARLIE
De smaak te pakken van stamppotten? Probeer deze dan ook eens. Te lekker!!!!2