Boterkoek met citroen van Betty's Kitchen - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Boterkoek met citroen van Betty’s Kitchen

Mijn lieve collega maakt echt de lekkerste boterkoek ever, namelijk met citroen. Geloof mij: verrassend lekker. Hier scoor je punten mee bij de visite!

Citroen is een smaakmaker

Citroen is echt een smaakmaker voor elk gerecht. Het maakt alles frisser en zorgt dat de andere smaken nog beter uitkomen. Kortom een smaakexplosie in je mond.

Iedereen kent wel de traditionele boterkoek van vroeger, maar wij maakten eerder al variaties daarop zoals een chocolade boterkoek. Maar nu is het tijd voor een echte lekkere vette boterkoek van Betty’s Kitchen met citroen!

boterkoek met citroen, boterkoek, citroen

Boterkoek met citroen

Wat heb je nodig:

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel citroenrasp uit een potje
  • 4 bolletjes stemgember op siroop (blik)
  • 60 gram pecannoten of walnoten
  • 225 gram  roomboter (koud)
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier. Tenzij je een echte boterkoekvorm gebruikt.
  3. Doe de bloem en suiker met de citroenrasp, zout en rasp uit het potje in een kom. Hak de stemgember helemaal fijn en voeg deze ook toe.
  4. Snijd de boter in blokjes en doe ook deze erbij. Mix de ingrediënten op lage stand tot een kruimelig deeg.
  5. Zet daarna de snelheid van de machine hoger en kneed door tot een samenhangende bal ontstaat. Geen mixer? Werk dan snel met de hand. Je wilt niet dat de boter smelt.
  6. Druk het boterkoekdeeg gelijkmatig uit in de vorm. Gebruik desnoods de bolle kant van een lepel om je te helpen deze glad te strijken.
  7. Trek met een vork strepen en vervolgens een ruitjespatroon over de bovenkant van het deeg. Bestrijk vervolgens de bovenkant met losgeklopt ei.
  8. Plaats de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak 15-17 minuten goudbruin en gaar. 
  9. Laat in de vorm volledig afkoelen. Snijdt em in kleine puntjes voor het serveren.

Je ziet het: zo klaar!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

Had je deze citroencake trouwens ook al gezien die we voor de Pasen hadden gemaakt?

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders