Kim van team Charlie is toch een partijtje on fire. Ze bedacht deze mega toffe boerenkool pizza met rookworst en spek. Hoe Hollands wil je het hebben? En lekker dat is. Niet normaal!
Boerenkool is onze Hollandse superfood!
Boerenkool van ons eigen land, van onze eigen boeren, is een echte superfood. Een superfood betekent voor mij dat het boordevol voedingsstoffen zit. Een bommetje aan vitaminen en mineralen waar jouw lichaam heel erg blij van wordt!
Natuurlijk kennen we allemaal de boerenkool van boerenkool stamppot, een boerenkool smoothie of misschien heb je een keer gek gedaan met een boerenkoolsoep, maar vandaag gaan we echt origineel doen met deze boerenkool pizza met rookworst en spek!
Boerenkool pizza met rookworst
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 pizzabodems met groente (wij gebruikten de courgette bodem van Magioni)
- ½ blikje pizzasaus van Mutti
- 2 el ricotta
- 2 handjes gesneden boerenkool
- ½ rookworst (Hema is de lekkerste natuurlijk 😉)
- 100 gram spekjes
- 100 gram geraspte kaas
Optioneel: 2 el mosterdmayonaise (wij gebruikten die van Mayoneurs)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de pizzabodems eerst in met de ricotta en daarna met de pizzasaus. Zet voor 15 minuten in de oven.
- Bak in de tussentijd de spekjes uit en snijd plakjes van de worst.
- Haal de pizza uit de oven en strooi eerst de kaas erover, dan de worstplakjes, daarna de spekjes en tot slot de boerenkool.
- Zet voor nog 10 minuten in de oven.
- Maak af met een beetje mosterdmayo.
ENJOY!
Liefs,
Kim & Charlie