Er is meer onder de cocktail zon dan de bekende gin tonic, pina colada en espresso martini. Onder andere de Apricot Cosmo! Nieuwsgierig? Wij delen het recept en de cocktailbijbel!
De cocktailbijbel
Tess Posthumus pende een hele bijbel vol over haar geliefde cocktail. Het boek staat vol met verschillende technieken en overheerlijke cocktails voor ieder moment en ieder weertype.
De grande dame van de Nederlandse cocktailscene schreef al een aantal boeken over het onderwerp, maar dit boek is de complete verzameling van alles wat je zou willen (en moeten) weten over het maken van de lekkerste drankjes. Van de bereidingswijze tot het juiste glas, maar vooral een markante collectie met recepten.
De hoofdstukken zijn gerangschikt op smaakprofiel. Je komt eerst langs de klassiekers met basisrecepten voor bijvoorbeeld Cobblers, Sling en Collins. Daarna kom je in het cocktailgeweld en vind je in Floral & Sweet de Apricot Cosmo waarvan we hieronder het recept delen.
Dit boek is een must have voor iedereen dit graag het glas heft en op zoek is naar iets spannenders dan een Pornstar Martini.
Bestel de Cocktailbijbel hier
Apricot Cosmo
Wat heb je nodig:
- 45 ml wodka
- 30 ml cranberrysap
- 15 ml limoensap
- 11/2 el abrikozensap
Optioneel: 2 dashes sinaasappelbitters
- Doe alle ingrediënten in een shaker, vul de shaker met ijs. Shake hard en schenk in een martiniglas.
- Garneer met een gedroogde abrikoos.
Graag een meer traditionele cocktail proberen? Kijk dan eens even hier.