Die Kim van #teamcharlie die weet wel wat ze voor ons maakt. Deze zelfgemaakte kip korma is echt om je vingers bij af te likken. Zoals je gewend bent, lekker makkelijk maar vol energie!
Lekker indiaas
Deze curry is gewoon heerlijk mild van smaak en vooral lekker romig. De kip is super mals (chapeau Kim!) en de groenten hebben een zachte bite.
Ben je echt van pittig, voeg dan gerust rode peper toe. Niks is lekkerder dan zelf kip korma maken!
Het recept voor kip korma
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 300 gram kipfilet
- 1 el sambal naar keuze
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el crème fraiche
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl geraspte gember
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- 250 gram bloemkool roosjes (diepvries is makkelijk)
- 120 gram zilvervliesrijst
- Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kip in reepjes en wentel in de kruiden met een eetlepel olie.
- Zet een pan op het vuur en bak de kip gaar. Let op dat hij goudbruin is.
- Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de kip. Pers de knoflook boven de pan uit.
- Voeg de bloemkoolroosjes en 75 ml water toe.
- Breng de zelfgemaakte kip korma aan de kook en laat nog 10 minuten rustig pruttelen.
- Voeg als laatste de crème fraiche toe.
- Het gerecht is klaar als het water is verdwenen.
- Serveer met rijst.
Nog een lekker recept met kip? Probeer deze shakshuka dan ook eens.