Vissticks uit het boek Homemade basics - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Vissticks uit het boek Homemade basics

Onlangs plofte er een loodzware parel op mijn deurmat met een glimmende sticker Gouden kookboek 2020. Vandaag maken wij hieruit de vissticks. Simpel en oh zo lekker!

Gouden stickers?

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen bij Charlies Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Homemade Basics van Yvette van Boven.

BESTEL HIER

Nu ben ik de laatste die hypes vertrouwt of gouden stickers op hun woord gelooft. Maar in dit geval is er geen ontkomen aan: Homemade Basics van Yvette van Boven is een van de meest complete kooknaslagwerken ooit. Dit boek hoort in iedere keuken thuis.

vissticks, pittig, yvette van boven

Laten we even bij het begin beginnen: Yvette van Boven zou je kunnen kennen uit De Volkskrant, van Delicious Magazine, haar televisieprogramma bij de NPO: Koken met Van Boven of gewoon door een van haar eerdere boeken. De boeken van Yvette – als ze me zou kennen, zou ik haar vast Yvette mogen noemen – gaan namelijk als warme broodjes over de toonbank. En eerlijk is eerlijk. Ik heb duidelijk niet op zitten letten.

Want wat een geniaal boek is Homemade Basics. Alles, maar dan ook echt alles wat je over koken moet weten heeft de kokende duizendpoot in 456 paginas weten samen te vatten. Ontbijt? Yvette weet raad! Cocktails? Yvette komt al met haar shaker aangerend. Geen inspiratie voor avondeten? Yvette heeft een passende maaltijd voor iedere dag, maar ook voor een feestje.

De ene keer worden de recepten begeleid met prachtige fotos en de keer erna door geweldige illustraties. Het knappe is dat van Boven, ondanks de enorme diversiteit aan gerechten, niet alle kanten opschiet en het boek meer dan een geheel is. Van Boven kookt met de seizoenen mee, dus veel met seizoensgroente. Een compleet naslagwerk voor iedereen die vaker zelf de keuken in wil duiken in plaats van afhankelijk te zijn van de pakjes in de supermarkt.

En zelfs als je bedreven bent in de keuken, weet van Boven je nog nieuwe tips en tricks te geven voor nog lekkerdere maaltijden op tafel. Homemade Basics maakt heel veel andere boeken compleet overbodig.

En dan nu de vissticks!

Met Oosterse dip 😁

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 100 gram bloem
  • 200 gram panko
  • 3 eieren losgeklop
  • 500 gram kabeljauwfilet

En nu de dip:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 rode peper fijn gehakt zonder zaadjes
  • 8 gram basilicum
  • 4-5 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  1. Snijd de vis in stevige lange stukken van 2 cm breed.
  2. Meng de bloem met wat zout en peper.
  3. Haal de vis eerst door een bord met de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg op een bord om te rusten.
  4. Maak de dip door de olie te verhitten en hier de peper in te bakken voor een minuut. Draai het vuur uit.
  5. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en giet in een schaaltje. Zet weg.
  6. Zet de frituurpan aan op 180 graden of verhit olie in een wok. Frituur de vissticks per 3 stuks omdat je de olie niet te koud wilt laten worden. Anders worden de vissticks zompig. En dat is vies. 
  7. Keer ze halverwege de baktijd.
  8. Schep ze uit de pan en leg op keukenpapier om uit te lekken.
  9. Serveer meteen met de dip.

Liefs,
Charlie & Kim

PS Nog meer pittige vis? Probeer dit recept dan ook eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders