Ik kreeg laatst een ontzettend leuk pakketje bezorgd van &SamhoudFood met daarin hun nieuwe product. Kim dook de keuken in en maakte een gruwelijk lekkere vegetarische Mexicaanse shakshuka met groentegehakt. Lees snel mee!
Spinazie power!
In dit makkelijke en snelle gerecht zit spinazie. Een echte krachtpatser. We keken vroeger allemaal niet voor niets naar de spierballen van Popeye!
Spinazie zit boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Goed voor onze botten, heel goed voor ons hart en goed voor het opbouwen en behouden van spieren.
Vegetarische Mexicaanse shakshuka
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 1 bakje Tomeato Groentegehakt
- 4 kleine uien
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 jalapeño peper
- Olijfolie
- 200 gram spinazie
- 100 gram gezeefde tomaten
- 1 eetrijpe avocado
- 2 eieren
- Peper
- 2 el crème fraîche
- 2 tl limoensap
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de uien, knoflook en jalapeño pepertje.
- Verhit een lepeltje olie in een ovenvaste pan en fruit alles tot de ui glazig is.
- Voeg de spinazie toe en schep om. Doe, zodra de spinazie is geslonken, de gezeefde tomaten erbij en verwarm.
- Voeg de Tomeato toe en meng goed.
- Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek hierin de eieren.
- Bestrooi daarna alles met gemalen peper.
- Snijd de avocado in stukjes en verdeel over het shakshuka mengsel. Zet de pan in de oven tot de eieren gestold zijn.
- Maak ondertussen de saus door de limoen met crème fraîche te mengen.
- Verdeel de saus over de shakshuka zodra deze uit de oven komt.
- Serveer de vegetarische Mexicaanse shakshuka warm met een lekker stuk knapperig brood.
1 reactie op “Vegetarische Mexicaanse shakshuka”
Pingback: Broodje vegetarische shoarma - Charlie's Kitchen