Deze vegetarische couscous salade met artisjok en ei is zowel voor het diner als de lunch ontzettend lekker. Makkelijk mee te nemen in een bakje naar het werk of lekker op schoot voor de tv!
Artisjok?
Ik denk dat artisjok vaak vergeten wordt. Vers is het iets lastiger te bereiden, wel ontzettend lekker van de bbq bijvoorbeeld. Maar uit blik is het prima te doen en makkelijk toe te voegen aan gerechten.
Artisjok is rijk aan ijzer, kalium en magnesium. Ook is de artisjok rijk aan andere vitaminen en wordt de artisjok vaak ingezet bij mensen die last hebben van hun darmen (obstipatie).
Het recept voor vegetarische couscous salade met artisjok en ei
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 150 gram couscous
- 1 bouillonblokje (groente/kip naar keuze)
- 2 el olijfolie
- 200 gram broccoli (diepvries)
- 1 klein blikje kikkererwten
- 140 gram artisjokharten
- 1 eetrijpe avocado
- ½ citroen
- 2 eieren
- Maak een bouillon met water en het blokje.
- Bereid daarna de couscous volgens de verpakking, maar vervang water door de bouillon.
- Kook de eieren in ruim kokend water 7 minuten. Laat schrikken onder koud water. Zet weg.
- Kook de broccoliroosjes 3 minuten, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zet weg. Spoel de kikkererwten af.
- Meng de couscous met de broccoli, artisjok en avocado. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
- Pel de eieren en halveer deze. Serveer met een citroenpartje.
Liefs,
#TEAMCHARLIE
1 reactie op “Vegetarische couscous salade met artisjok en ei”
Deze ga ik zeker proberen! Staat al op mijn boodschappenlijstje voor het volgende supermarktbezoek.