Vegetarisch eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en is ook ontzettend lekker! Dit recept ontstond spontaan met restjes uit de keuken. Vegetarische aardappelschotel met groenten, dus veel energie!
De aardappel held!
Ik wil als voedingsdeskundige meteen iets uit de wereld helpen. Koolhydraten eten MAG WEL!!! En onder de koolhydraat valt ook de aardappel en die mag je heus wel lekker happen. Onze Hollandse aardappel is namelijk een echte superfood van eigen bodem!
Rijk aan energie, vitaminen voor onze weerstand en ook vezels voor onze darmen!
Wat heb je nodig voor deze aardappelschotel?
(voor 2 personen)
- 200 gram verse krieltjes
- 200 gram wortel
- 1.5 el Italiaanse kruiden
- 200 gram courgette
- 0.5 el paprikapoeder
- 200 gram vega kipstukjes (kan ook tempeh zijn)
- 400 gram gezeefde tomaten
- 2 handjes pijnboompitten
- Bosje verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- Snijd de courgette en wortels in stukjes. Verhit olie in een hele grote hapjespan en bak hierin de wortel, courgette, krieltjes en vega kipstukjes.
- Voeg na 5 tot 10 minuten, wanneer de groenten zachter worden, de gezeefde tomaten toe en de Italiaanse kruiden plus paprikapoeder.
- Bak de pijnboompitten even om en om in een pan en maak op smaak met peper en zout.
- Zet de deksel op de hapjespan en laat op laag vuur 5 minuten staan.
- Serveer met Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes
Zo zie je dat een gezonde maaltijd niet veel tijd hoeft te kosten.
Wist je dat dit vega recept voor een bloemkool overschotel ook heerlijk is?