Waarom altijd vlees? Met deze hartige ovenschotel met bloemkool kom je niks tekort. Een heerlijk vegetarisch recept die je zo in de oven schuift. Kook je mee?

Sweetness

De bataat, ook wel de zoete aardappel genoemd, is erg populair in de keuken. Hij bevat vele voedingsstoffen en heeft een zachte zoete smaak die mooi combineert met bijvoorbeeld de geitenkaas in dit gerecht. Ook bevat de zoete aardappel minder zetmeel, waardoor de vertering makkelijker gaat en je meer energie overhoudt.

Hartige ovenschotel met bloemkool

Hartige ovenschotel met bloemkool

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

* 2 middelgrote zoete aardappelen
* 1 (kleine) bloemkool
* 1 bouillonblokje
* 350 ml plantaardige melk ( ik gebruikte havermelk) + 4 el voor het aanlengen van de maizena
* peper en zout
* snuf nootmuskaat
* 75 gram geraspte geitenkaas
* Handje verse bieslook
* 2 el maizena

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bloemkool, snij in kleine roosjes en kook zo’n 5 minuutjes.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in hele dunne plakjes.
  4. Pak een (saus) pannetje doe hierin de melk, de geraspte geitenkaas, het bouillonblokje, peper, zout en nootmuskaat en breng aan de kook.
  5. Ondertussen maak je van de maïzena + 4 el plantaardige melk een papje, zodra het melk en geitenkaas mengsel kookt doe je het maïzena papje erbij en meng je het goed. De saus wordt nu dikker, blijf roeren tot het goed gemengd is. Zet dan het vuur uit.
  6. Pak een ovenschotel en doe hierin een laag aardappelschijfjes, dan doe je de bloemkoolroosjes eroverheen en dan weer een laagje zoete aardappel.
  7. Giet de geitenkaas saus eroverheen en zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.
  8. Wanneer de schotel de oven uitkomt doe je er wat verse bieslook overheen.

 

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Had jij deze frittata met witvis al geprobeerd? (klik hier)