Waarom altijd vlees? Met deze hartige ovenschotel met bloemkool kom je niks tekort. Een heerlijk vegetarisch recept dat je zo in de oven schuift. Kook je mee?

Sweetness

De bataat, ook wel de zoete aardappel genoemd, is erg populair in de keuken. Hij bevat veel voedingsstoffen en heeft een zachte, zoete smaak die mooi combineert met bijvoorbeeld de geitenkaas in dit gerecht. Ook bevat de zoete aardappel minder zetmeel, waardoor de vertering makkelijker gaat en je meer energie overhoudt.

Hartige ovenschotel met bloemkool

Hartige ovenschotel met bloemkool

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 (kleine) bloemkool
  • 1 bouillonblokje
  • 350 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk) + 4 el voor het aanlengen van de maizena
  • Peper en zout
  • Snufje nootmuskaat
  • 75 gram geraspte geitenkaas
  • Handje verse bieslook
  • 2 el maizena
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bloemkool, snijd in kleine roosjes en kook zo’n 5 minuten.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze in hele dunne plakjes.
  4. Pak een (saus)pannetje. Doe hierin de melk, de geraspte geitenkaas, het bouillonblokje, peper, zout en nootmuskaat en breng aan de kook.
  5. Ondertussen maak je van de maizena en 4 eetlepels plantaardige melk een papje. Zodra het melk en geitenkaas mengsel kookt, doe je het maizenapapje erbij en meng je het goed. De saus wordt nu dikker, blijf roeren tot het goed gemengd is. Zet dan het vuur uit.
  6. Pak een ovenschotel en doe hierin een laag aardappelschijfjes. Doe vervolgens de bloemkoolroosjes eroverheen en dan weer een laagje zoete aardappel.
  7. Giet de geitenkaas-saus eroverheen en zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.
  8. Strooi wat verse bieslook over de ovenschotel wanneer hij uit de oven komt.

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Heb jij onze frittata met witvis al geprobeerd? (klik hier)

Liefs,
#TEAMCHARLIE