Mijn lieve vriendin Mandy die regelmatig fotowerk verricht voor Charlie’s Kitchen, verraste mij met deze heerlijke truffelpasta met romige paddenstoelen. Dit recept mochten jullie natuurlijk niet missen, superlekker en romig!
Truffel de lala
Wist je dat de paddenstoel het vruchtenlichaam is van de schimmel of zwam? Truffel behoort tot de familie van de zwam en is zeer kostbaar. Het bevindt zich onder de grond en leeft van wortels die uit de bomen komen. Truffel heeft een heerlijke sterke smaak, dus pas daarom altijd op met het toevoegen aan jouw maaltijd. Een leuk weetje: truffel bevat weinig calorieën, stimuleert de aanmaak van collageen en bevat veel eiwitten.
Truffelpasta met romige paddenstoelen
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 200 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1/2 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 150 gram volkorenpasta
- 1 el truffelpasta
- 200 ml havermelk
- 1 tl truffelolie
- 200 gram hüttenkäse
- citroenrasp
- Parmezaanse kaas
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 el pijnboompitten
- Snij de champignons en oesterzwammen in stukjes, de ui in ringen en bak in de olijfolie in een koekenpan samen met de rozemarijn en de (uitgeperste) knoflook.
- Voeg na 7 à 8 minuten de hüttenkäse en de amandelmelk toe en laat dit op laag vuur even pruttelen.
- Doe dit vervolgens in de keukenmachine en voeg de truffelolie (en eventueel de truffelpasta) toe. Schep weer terug in de koekenpan en voeg de cherrytomaatjes toe.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg toe aan de koekenpan en hussel goed door elkaar.
- Maak af met de Parmezaanse kaas, citroenrasp en de pijnboompitjes.
Liefs,
Charlie & Christa