Ben jij echt een toetjesmens en houd je wel van een borrel? Mijn moeder had toch een geweldig toetje gemaakt vorig jaar met kerst!! Ik heb hem even stiekem geleend van haar; Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes.
Kijk niet zo bitter
Bitterkoekjes, wie kent ze niet? Het koekje dat bestaat uit gemengde amandelen, kristalsuiker en eiwit. Super simpel eigenlijk hè? Het enige wat ze doen is dit mengsel plat drukken op een plaat en bakken in de oven. Voilà.
Vandaag houden we het lekker simpel en nemen we de kant en klare bitterkoekjes.
Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 4 glaasjes
- 100 gram bitterkoekjes
Voor de koffiegelei
- 100 ml water
- 150 ml koffielikeur
- 1 shot sterke espresso
- 1 el gelatinepoeder
- 2 el poedersuiker
Voor de ganache
- 100 gram pure chocolade
- 125 ml slagroom
En voor de koffieroom
- 100 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 55 gram poedersuiker
- Maak eerst de gelei door het gelatinepoeder op te lossen in het water.
- Hak de chocolade alvast in stukken.
- Verwarm de koffie, koffielikeur en suiker in een pan tot deze kookt. Laat 1 minuut koken.
- Voeg het gelatinemengsel toe en verdeel over de glazen. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Breng voor de ganache de slagroom aan de kook. Haal van het vuur, voeg vervolgens de in stukken gehakte chocolade toe en laat deze smelten. Zet weg.
- Maak de room door de mascarpone, slagroom en poedersuiker te mengen tot je een mooie, stijve massa hebt. Zet dit in de koelkast.
Maak de trifle.
- Hak de bitterkoekjes in stukjes en verdeel het over de vier glazen.
- Schep hierna de room op het dessert en maak af met de ganache. Bestrooi met wat overgebleven bitterkoekjes.
Je kunt de trifle een paar uur in de koelkast bewaren óf meteen serveren.