Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes

trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes

Ben jij echt een toetjesmens en houd je wel van een borrel? Mijn moeder had toch een geweldig toetje gemaakt vorig jaar met kerst!! Ik heb hem even stiekem geleend van haar; Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes.

Kijk niet zo bitter

Bitterkoekjes, wie kent ze niet? Het koekje dat bestaat uit gemengde amandelen, kristalsuiker en eiwit. Super simpel eigenlijk hè? Het enige wat ze doen is dit mengsel plat drukken op een plaat en bakken in de oven. Voilà. 

Vandaag houden we het lekker simpel en nemen we de kant en klare bitterkoekjes.

trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes, kerst

Trifle glaasjes met koffie en bitterkoekjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 4 glaasjes
  • 100 gram bitterkoekjes

Voor de koffiegelei

  • 100 ml water
  • 150 ml koffielikeur
  • 1 shot sterke espresso
  • 1 el gelatinepoeder
  • 2 el poedersuiker

Voor de ganache

  • 100 gram pure chocolade
  • 125 ml slagroom

En voor de koffieroom

  • 100 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 55 gram poedersuiker
  1. Maak eerst de gelei door het gelatinepoeder op te lossen in het water.
  2. Hak de chocolade alvast in stukken.
  3. Verwarm de koffie, koffielikeur en suiker in een pan tot deze kookt. Laat 1 minuut koken.
  4. Voeg het gelatinemengsel toe en verdeel over de glazen. Zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Breng voor de ganache de slagroom aan de kook. Haal van het vuur, voeg vervolgens de in stukken gehakte chocolade toe en laat deze smelten. Zet weg.
  6. Maak de room door de mascarpone, slagroom en poedersuiker te mengen tot je een mooie, stijve massa hebt. Zet dit in de koelkast.

Maak de trifle.

  • Hak de bitterkoekjes in stukjes en verdeel het over de vier glazen.
  • Schep hierna de room op het dessert en maak af met de ganache. Bestrooi met wat overgebleven bitterkoekjes.

Je kunt de trifle een paar uur in de koelkast bewaren óf meteen serveren.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders