Ook dit jaar sta ik weer in de keuken met kerst. Goed voorbereid, want het kerstmenu is uitgebreid getest! En geloof mij deze surf en turf wil je!
Wat is kerst voor jou?
Download hier gratis het in balans kerstmenu, geniet menu of het culinaire kerstmenu!
Kerst – of eigenlijk de maand december – is voor mij de mooiste maand van het jaar! Want ik heb het geluk, en ik realiseer mij heel goed dat niet iedereen dit heeft, dat ik kerst nog mag vieren met mijn ouders, zusje en oma van 91. En dat vieren we elk jaar intens dankbaar en blij. Met heerlijk eten en natuurlijk lots of wine!
Kerst is voor mij genieten, maar ook goed voor mezelf zorgen. Zo beweeg ik en eet ik, naast alle lekkernijen, ook gewoon mijn portie groenten.
Surf en turf op een bedje van aardappelpuree met gegrilde bloemkool en gepofte knoflook met rozemarijn
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 500 gram kruimige aardappelen
- 150 ml melk
- 1 el roomboter
- 4 tenen knoflook
- ½ bloemkool
- Olijfolie
- 1 entrecote van ongeveer 120 gram
- 6-10 knoflook gamba’s
- 2 takjes verse rozemarijn
Bereiding:
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
- Pers 1 teen knoflook fijn en zet de lege pan terug op het vuur.
- Voeg nu de melk, knoflook, boter, peper en zout toe. Laat de smaken echt een paar minuten intrekken en stamp het daarna met de aardappelen fijn tot een goed mengsel.
- Pak een grillpan en smeer deze heel dun in met olijfolie. Grill de entrecote en de knoflook garnalen medium. Snijd de laatste 3 knoflooktenen in plakjes, snijd de bloemkool in plakjes en leg beide in de pan.
- Bak de bloemkool en knoflook om en om totdat ze beetgaar zijn met een bruin randje. Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de surf en turf op het bedje van aardappel met de geroosterde bloemkool met knoflook en maak het af met een scheutje olijfolie en de rozemarijn.
Niet moeilijk toch? En een feestje op je bord. Eet smakelijk!
Nog meer kerstrecepten? Kijk dan vooral even hier.