Simpele maar oh zo lekkere caponata - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Simpele maar oh zo lekkere caponata

De meest simpele maar oh zo lekkere caponata! Een Italiaans bijgerecht dat lijkt op ratatouille. Maar eigenijk is deze zoveel lekkerder! En.. boordevol groenten!

It wasn't me!

Job en Perry hebben een kookboek en Kim van #TEAMCHARLIE is FAN! Maar denk maar niet dat je flashy gepimpte, prachtig gestylde gerechten te zien krijgt hoor. Deze gerechten zijn dat niet, maar wel goddelijke vol-in-je-bakkes smaakbommen. En zo zijn ze ook op de foto gegaan. Alsof je om drie uur s nachts je broodje shoarma lekker op de foto probeert te zetten in het altijd sfeervolle TL-licht.

En dat is in deze tijd van perfecte bordjes op de gevoelige plaat stiekem best verfrissend. Geen sprietje hier, een blaadje daar, maar gewoon op het bord gekwakt en een telefoon erboven met de flitser aan. Dus je moet even door de je-krijgt-precies-wat-je-op-de-foto-ziet-plaatjes heen kijken. Want als je dat doet, zie je dat deze twee koks – bekend van 24Kitchen – een bijzonder gevarieerd en smakelijk boek hebben uitgebracht.

Ze nemen je in verschillende hoofdstukken mee langs de gerechten waar ze zichzelf mee volpropten in hun jeugd. Gerechten van lokale restaurants tot de lekkerste gerechten die ze zelf uit hun keuken laten vertrekken. Denk aan fastfood, aan Indo of aan zoet, maar denk vooral niet gezond’. Iets wat ik in de huidige eetcultuur sowieso het meest misbruikte begrip vind. En of ik nog niet genoeg verrast was door de twee mannen gooien ze er tussen de broodjes kip-kerrie, kokkel-chowders en vissticks met remouladesaus en passant ook nog even een hoofdstukje oesters tussendoor.

Job en Perry zoeken de grenzen op van wat er kan binnen een kookboek zonder hun eigen identiteit te verliezen. Ben ik fan? JA! Want van zoveel tegendraadsheid met smaak moet je wel houden.

Dan nu echt het recept van de overheerlijke caponata

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 2 grote aubergines in blokjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes, blik
  • 3 el kappertjes
  • 4 el bruine suiker
  • 40 ml rode wijnazijn
  • Zout en peper
  • 20 gram peterselie, grof gehakt
  • 20 gram basilicum, grof gehakt

Extra: stokbrood

  1. Bestrooi de aubergine met zout en leg 20 minuten in een vergiet. Zo trek je vocht en wat van de bittere smaak eruit. Plet ondertussen de olijven en hak in stukken. Zodra de aubergine is uitgelekt, dep je de aubergine droog.
  2. Zet een pan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de aubergine goudbruin, haal de aubergine uit de pan en zet apart.
  3. Bak daarna de ui, knoflook, en bleekselderij glazig in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Doe daarna de tomatenblokjes, olijven, kappertjes en suiker erbij en bak mee tot de suiker gesmolten is. Voeg tot slot de rode wijnazijn bij het baksel, laat even pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal van het vuur en voeg de aubergines toe. Schep goed om, bestrooi met peterselie en basilicum en besprenkel met olijfolie.
  5. Je kunt dit zowel warm als koud eten en na een dagje is de caponata nog lekkerder. Serveer met stokbrood.

Enjoy!

Liefs,
Kim & Charlie

PS Zijn jullie ook zo gek op aubergines? Dan moet je dit recept ook eens proberen.

Boek kopen?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders