Simpele maar oh zo lekkere aspergesoep - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Simpele maar oh zo lekkere aspergesoep

aspergesoep met zalm, aspergesoep

Asperges met zalm en ei. Als dat niet traditioneel is weet ik het ook niet meer. Super simpel maar oh zo lekker! 

Lekker Hollands!

YES, van Hollandse bodem onze asperges. Een bommetje aan energie voor ons omdat de asperge vol zit met vitamine C, E en K. Goed voor de weerstand en ook nog eens superslank, want de asperge bestaat voor meer dan 70% uit water!

Aspergesoep met zalm en ei

aspergesoep met zalm, asperges

Wat heb je nodig:
(voor 4 kommen)

  • 1 rode ui
  • 700 gram witte asperges
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • Verse peterselie 
  1. Kook de eieren in 10 minuten hard
  2. Schil de asperges en snijdt ze in stukjes. Kook ongeveer 5 minuten in het water en laat daarna nog 10 minuten staan.
  3. Hak de rode ui fijn. Smelt de boter in een grote pan en fruit de rode ui hierin op laag vuur. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes garen.
  4. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Doe de bouillonblokjes bij het aspergewater. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Voeg daarna de slagroom en de gekookte asperges in stukken toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de zalm toe aan de soep, maar bewaar een klein beetje om mee te garneren.
  7. Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, de overgebleven zalm en wat fijngehakte peterselie.

Super lekker toch? En zo simpel.

Liefs,
#TeamCharlie

PS Nog een lekker makkelijk recept met asperges? Deze is ook top!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders