Asperges met zalm en ei. Als dat niet traditioneel is weet ik het ook niet meer. Super simpel maar oh zo lekker!
Lekker Hollands!
YES, van Hollandse bodem onze asperges. Een bommetje aan energie voor ons omdat de asperge vol zit met vitamine C, E en K. Goed voor de weerstand en ook nog eens superslank, want de asperge bestaat voor meer dan 70% uit water!
Aspergesoep met zalm en ei
Wat heb je nodig:
(voor 4 kommen)
- 1 rode ui
- 700 gram witte asperges
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1,5 liter water
- 200 ml slagroom
- 80 gram bloem
- 70 gram boter
- 2 eieren
- 200 gram gerookte zalm
- Verse peterselie
- Kook de eieren in 10 minuten hard
- Schil de asperges en snijdt ze in stukjes. Kook ongeveer 5 minuten in het water en laat daarna nog 10 minuten staan.
- Hak de rode ui fijn. Smelt de boter in een grote pan en fruit de rode ui hierin op laag vuur. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes garen.
- Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Doe de bouillonblokjes bij het aspergewater. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg daarna de slagroom en de gekookte asperges in stukken toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de zalm toe aan de soep, maar bewaar een klein beetje om mee te garneren.
- Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, de overgebleven zalm en wat fijngehakte peterselie.
Super lekker toch? En zo simpel.
Liefs,
#TeamCharlie
PS Nog een lekker makkelijk recept met asperges? Deze is ook top!