Saté uit het boek Indostok - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Saté uit het boek Indostok

Hou je van de Indonesische keuken? Hou je van saté? Dan is Indostok echt een verrassend gevarieerd boek vol lekkere recepten. 

Zelf probeerde ik de saté Palembang – een rundersaté uit Zuid-Sumatra met garnalen-chilikruim en de standaard saté ayam. Beiden aanraders, enigszins bewerkelijk maar voltreffers.

Ik gok dat we deze zomer regelmatig aan de saté gaan. Mocht je nou geen meester(es) van de hete kolen zijn: de sateetjes gaan ook prima in een pan.

Indostok

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen op Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Indostok van Vanja van der Leeden.

Vanja had wilde plannen om na Indorock weer op het vliegtuig te springen om prachtige recepten op te duiken in haar zo geliefde Indonesië, maar we weten ondertussen allemaal waarom dat vorig jaar (en nog steeds niet) even niet gaat. Dus Vanja besloot na haar Gouden Kookboek – ja Indorock was het beste kookboek van 2019 – voor een thema kookboek te gaan. Een mengeling van werk dat nog op de plank lag en werk dat ze ook op een Amsterdams dakterras kon grillen. Indostok was geboren.

Indostok, saté

Wat krijg je dan?

Een kookboek vol sateetjes. En nee, dat houdt niet op bij wat varken of kip aan een spies te rammen en die boven knijterhete kolen te hangen. Vanja rijgt met de nodige huisvlijt geit, mosselen, bloemkool en zelfs mango aan een bamboestokje. En geeft daarbij de recepten voor de lekkerste (pinda)sauzen, sidedishes en uiteraard de bumbu’s. Zonder kruidenpasta namelijk geen goede Indonesische sa, die in geenzins in de buurt komt van de droge stukken kipfilet aan een stok die ik nog wel eens voorgeschoteld krijg. Dit is saté next level shit.

Verwacht dus niet dat je met standaard kipfilet of varkenshaas gaat werken. Een goede kipsaté maak je sowieso van kippendijen, maar ook levertjes, varkensnek en gehakt worden zorgvuldig gespiest. En dan krijg je een bonte verzameling van een lading stokjes waar je een gemiddeld feestje mee kunt opluisteren. Alles is in de kenmerkende stijl gefotografeerd door een van Neerlands beste foodfotografen Remko Kraaijeveld.

Kortom: hou je van de Indonesische keuken? Hou je van saté? Dan is dit echt een verrassend gevarieerd boek vol lekkere recepten. Oftewel een compleet saté ABC met tips, tricks en saté mores.

BESTEL HIER HET BOEK

Indostok, saté

Saté dan maar?

Wat heb je nodig:
(voor 16 stokjes)

  • 750 gram kippendijen (met vel)
  • Ketjap manis om te lakken
  • Beetje sambal naar smaak

Voor de bumbu

  • 4 cm gember, geschild en in plakjes
  • 5 tenen knoflook, gepeld
  • 1 el (Javaanse) suiker
  • Snuf zout
  • ½ limoen, sap
  • 1 ½ el sojasaus
  • 3-4 el ketjap manis
  1. Verwijder het vel van de kippendij en gaar het een minuut in kokend water, hierdoor wordt het vel steviger. Haal uit het water en snijdt in repen. Niet eigenwijs zijn en gewoon het vel gebruiken.
  2. Snijdt de kippendijen in 3 cm lange dunne repen.
  3. Maak de bumbu door de gember, knoflook en suiker in een vijzel tot een pasta te wrijven. Breng dan op smaak met de overige ingrediënten voor de bumbu. Geen geduld? Mik dan alles in de blender. Marineer de kip minimaal een uur in de bumbu.
  4. Week de stokjes ondertussen in water. Rijg de kip per 4 stukjes aan het stokje. Wissel af met het vel, daardoor blijft de kip beter aan het stokje zitten. Begin met kip en eindig met een stuk kip.
  5. Steek de barbecue aan. En maak een hete en een minder hete zone. Rooster de saté eerst op de hete zone en schroei per kant dicht. Blijf snel draaien anders verbrandt de saté onder je handen vandaan.
  6. Meng de ketjap met de sambal en giet op een bord. Rol de stokjes saté op de barbecue er doorheen. Leg de kip op de minder hete zone van de barbecue tot de ketjap gekarameliseerd is.
  7. Serveer met rijst en atjar. Die Vanja er in het boek bij serveert is erg lekker 😉

Bestel hier Indostok

En als je dan ook nog eens zelfgemaakte nasi zonder pakjes of zakjes erbij serveert is het helemaal top!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders