De tijd dat we uit pakjes en zakjes eten is voorbij, vandaag maken we een heerlijke verse nasi goreng. En zo moeilijk is het helemaal niet, zorg dat je een kast vol verse kruiden hebt en je komt al een heel eind. Ook gebruik ik kip, dat vind ik zelf net even wat lekkerder. Natuurlijk serveer ik de nasi met een gebakken ei en wil je het echt een feestje maken? Dan maak je er natuurlijk ook nog satésaus erbij.

nasi

Nasi Goreng zonder pakjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 300 gram basmatirijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 50 gram taugé
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl laos
  • ½ tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el ketjap
  • 2 el sambal
  • 4 eieren
  • peper en zout
  1. Kook de rijst gaar in water met wat zout.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Was de prei en snijd deze in ringen.
  4. Fruit de ui, knoflook en prei aan in wat olijfolie.
  5. Snijd de kip in reepjes en bak deze gaar.
  6. Voeg nu alle droge specerijen toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij.
  7. Was de paprika en snijd deze in blokjes.
  8. Voeg ze bij de uien.
  9. Voeg vervolgens de diepvrieserwten en de taugé erbij en roerbak de groenten kort.
  10. Voeg tenslotte beetje bij beetje de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar samen met de kip.
  11. Breng de nasi op smaak met sambal en ketjap en eventueel nog wat zout.
  12. Bak de 4 eieren en leg op de nasi.

Is dat niet easy? Ik nam een grote pan mee voor de daghap bij Wonders TO GO, het was een groot succes! Vergeet niet jouw creatie online te delen en mij te taggen, daar word ik super enthousiast van.

pasta

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Heb je ook wel eens pasta bolognese zonder pakjes gemaakt? Het recept vind je hier!