Een heerlijk en makkelijk vegetarisch recept deze plaattaart met geitenkaas. Ideaal als je veel mensen over de vloer hebt en geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Of gewoon lekker voor jezelf!
Plaattaart met geitenkaas
Wat heb je nodig:
(voor 6 stukken)
- 1 rol vers bladerdeeg
- 600 gram kerstomaten, gehalveerd
- ½ bosje tijm, alleen de blaadjes
- 2 el paneermeel
- 300 gram zachte geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een rechthoekige ovenschaal met bakpapier en rol hier het bladerdeeg in uit. De randen mogen iets omhoog staan. Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Verspreid de halve tomaatjes over de bodem met het kontje naar beneden, anders wordt het deeg zompig. Strooi hier peper, zout en de tijm overheen.
- Verkruimel de geitenkaas en besprenkel met een beetje olie.
- Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven.
En klaar! De oven doet het meeste werk voor je en binnen no-time heb jij een fantastisch, vegetarisch gerecht op tafel staan.
PS Nog een lekker recept voor een plaattaart? Deze is ook heerlijk!