Ook wij van #teamcharlie struinen wel eens het internet af naar nieuwe inspiratie. Zo kwamen we terecht bij die lieve Marit van Fit with Marit en voor dat we het wisten stonden we in de keuken aan de pasta pesto met (vega) kip!
Fit en gezond
Wij snappen Marit wel hoor, voor een fit leven moet je gezond eten. Genoeg groenten maar ook genoeg eiwitten om die machine draaiende te houden.
Pasta pesto met kip
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 20 cherry tomaatjes
- 2 el crème fraîche
- 1 pakje (vega) kip
- 100 gram volkoren penne
- 150 gram spinazie
- 1 flinke eetlepel groene pesto
- 2 el pijnboompitjes
- 250 gram champignons
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl olijfolie
- Snijd de ui in ringen, de champignons in plakjes en de knoflook in kleine stukjes;
- Pak een koekenpan en doe hierin de olie, voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuutjes op laag vuur, voeg dan ook de champignons toe;
- Vervolgens voeg je de kipstukjes toe en na 5 minuten voeg je steeds een beetje spinazie toe (het slinkt heel snel);
- Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking;
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan;
- Doe nu ook de pesto en de crème fraîche bij het groente/kip mengsel en roer even goed door;
- Verdeel de pasta over 2 borden en maak af met het groente/kip mengsel en de pijnboompitjes.
Super makkelijk en vooral heel erg lekker!
3 reacties op “Pasta pesto met (vega) kip”
Leuk recept!
EN zo klaar. Hoe makkelijk (en gezond) kan het zijn toch?
Ziet er heerlijk uit en staat vanavond op het menu! Gaan de cherrytomaatjes er rauw bij? Ze worden in de beschrijving namelijk niet meer genoemd. Groetjes, Ingeborg