Toscanini: Pasta is het enige pastaboek dat je ooit in je leven nodig gaat hebben. Zo ik heb het gezegd. Zonder dollen: Maud Moody en Leonardo Pacenti hebben een bijzonder compleet pastaboek uitgebracht waar je als pastaliefhebber uit blijft koken.Wij maakten de klassieker pasta alla puttanesca.
Toscanini: Pasta
Naast de nodige achtergrond informatie bevat het kookboek een overdaad aan pasta recepten, waarvan de ingrediënten stuk voor stuk easy peasy in de supermarkt verkrijgbaar zijn en die in de regel snel op tafel te zetten zijn. Wanneer gebruik je welke pasta? Want dat blijkt echt een heuse studie. En een wereld van verschil of je nu een pak spaghetti uit de kast pakt of fusilli.
Juist omdat de (weinige) ingrediënten een pasta gerecht zo mooi maken, luisteren de details nauw. De twee auteurs zorgen voor duidelijke recepten, een scala aan variatie, dus als je de wekelijkse bord pasta met het pakje kant en klare kruiden zat bent… met net zo weinig moeite tover je een veel lekkerdere pasta op tafel.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Wij maakten de klassieker pasta alla puttanesca
pasta alla puttanesca
Wat heb je nodig:
- 100 ml extra virgin olijfolie
- 2 tenen knoflook, geplet
- 2 ansjovisfilets
- 1 tl chilivlokken
- anderhalf blik gepelde tomaten
- 50 gram kappertjes
- 100 gram zwarte ontpitte olijven
- Peper
- Zout
- 400 gram penne
- 4 el gehakte peterselie
- Verwarm de olijfolie in de pan en bak de knoflook hierin goudbruin.
- Doe de ansjovis erbij en laat smelten.
- Voeg tot slot de chili toe, gevolgd door de tomaten, kappertje en olijven.
- Plet de tomaten met een houten lepel. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet een pan met 4 liter water op het vuur, voeg 2 el zout toe en kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat.
- Vis de pasta uit de pan met een schuimspaan en doe deze in de saus. Doe de peterselie erbij en mocht de saus te dik zijn, voeg dan nog een paar lepels kookwater toe.
Serveer meteen!
Ben jij ook zo gek op pasta? Probeer dan deze met kip ook eens.