Recepten met paddenstoelen zie je vooral in de herfst. Maar ok als het geen herfst is kun je deze paddenstoelenquiche met blauwkaas prima maken hoor!
LOVE IT!
Wij bij Charlie’s Kitchen krijgen geen genoeg van paddenstoelen! Zeker in de paddenstoelentijd jagen we er kilo’s doorheen in de keuken. Maar in elke andere tijd van het jaar kun je ook prima koken met paddenstoelen! Het is een heerlijke basis als je een vegetarische maaltijd op tafel wilt zetten want ze zijn rijk aan vezels en eiwitten. Deze hartige paddenstoelenquiche met blauwe kaas en brie is niet meteen de gezondste maaltijd, maar wel goddelijk lekker! Zoals wij dat noemen: #ECHTINBALANS!
Paddenstoelenquiche met blauwkaas
Wat heb je nodig?
(1 quiche)
- 1 rol vers deeg voor quiche en hartige taart (wij gebruikten die van tante Fanny)
- 400 gram gemengde paddenstoelen in stukken gescheurd (mix van shiitake, portobello, kastanjechampignonsen oesterzwammen)
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 75 gram Danish Blue
- 50 gram brie
- 1 el honing
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl gedroogde salie
- 4 eieren
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met de lap deeg. Hier zit al bakpapier aan; die kun je gewoon laten zitten.
- Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hier de knoflook en de ui glazig in op laag vuur. Voeg de paddenstoelen, rozemarijn en salie toe en laat voor een paar minuten mee pruttelen. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren los met een vork, en verkruimel de Danish Blue en de brie erboven.
- Gooi de paddenstoelenmix in de springvorm en mik het eimengsel er overheen. Zet de quiche voor zo’n 40 minuten in de oven.
- Serveer warm, lauw of koud maar het is altijd lekker met een frisse salade.
Nog een lekker recept met paddenstoelen? Probeer dit dan ook eens!