Vandaag deel ik een recept uit mijn Charlie’s Kitchen kookboek. Makkelijk en vooral ontzettend lekker. Top als ontbijt of tussendoortje!
Zelf bakken
Ik snap heus wel dat we niet altijd zin hebben om te bakken. Gemak dient de mens. Maar een mooie balans tussen zelf maken en zelf kopen is zeker de moeite waard voor de ervaring. WANT… samen maken is verbinden, denk dan aan samen met je vriend (partner) of je kinderen. Het is even niet op beeldschermen en echt samen iets creatiefs doen. En daarna SMULLEN MAAR, wie wil dat nu niet?
Dit recept komt uit mijn boek dat vol staat met 70 makkelijke recepten voor een energiek leven echt in balans.
Mijn boek bestel je HIER in mijn webshop.
Ontbijtkoek maar dan gezonder
Wat heb je nodig:
(cakevorm 21 cm)
- 250 gram meel (het liefst volkoren, haver of spelt)
- 2 el appelstroop
- 200 ml melk (mag ook plantaardig)
- 1 el honing
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 – 2 tl speculaaskruiden (let op: kruidig!)
- 2 eieren
- 1 handje gemengde noten
- Zout
1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
2. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten, behalve de gemengde noten. 3. Natuurlijk kun je ook alles in de keukenmachine of blender gooien, hoe makkelijk is dat? Zorg dat je na het mengen een glad beslag hebt.
4. Beleg de cakevorm met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Versier de ontbijtkoek met de noten.
5. Bak de ontbijtkoek 25-30 minuten in de oven. Houd de tijd goed in de gaten!
Dit en nog veel meer makkelijke en gezonde recepten vind je in mijn eerste kookboek. Deze vind je HIER.
Foto: Kim – unbloomfotografie