Zelf ijsjes maken is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Deze mango-banaan magnums zijn echt in balans: een lading vers fruit boordevol ENERGIE met een witte chocola en pistachenoten voor de bite. Goddelijk lekker!
Mango power!
Een tijdje geleden week deed ik op mijn Instagram (volg mij hier) een marathon aan lekkere recepten maken met mango. Zo maakte ik deze ontbijt cake, broodje kip met mango en mijn lievelingssalade EVER met kip en mango.
Mango is een ENERGIE-bommetje en het hele jaar door makkelijk te eten omdat het supervers blijft als je het uit de vriezer haalt. Zo draagt eens per week mango eten bij aan meer ENERGIE, een betere weerstand en een positieve gemoedstoestand.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Mango-banaan magnums met witte chocolade
Wat heb je nodig;
(voor ongeveer 8 ijsjes)
- 2 mango’s, in stukjes
- 1 rijpe banaan, in stukjes
- 1/2 tl kardemompoeder
- 1/2 reep witte chocolade
- 1 tl slagroom
- 2 el gehakte pistachenootjes
- Pureer de mango met de banaan en de kardemompoeder.
- Verdeel het mengsel over 8 magnumvormpjes (of andere ijsvormpjes), steek er stokjes in en zet in de vriezer voor minimaal acht uur.
- Als de ijsjes bevroren zijn, smelt je de chocolade au-bain-marie met de slagroom.
- Doe het mengsel in een spuitzak, knip het puntje er vanaf en verdeel over de ijsjes.
- Strooi tot slot de nootjes erover.
- Leg voor een uur terug in de vriezer.
En dan zeg ik: GE-NIE-TEN!