Kim van #teamcharlie maakte deze makkelijke wokschotel met kip en broccoli. Super lekker, licht en gezond. Een echt bommetje aan vezels en mineralen waar jouw lichaam blij van wordt!
Hoe zit het nu met broccoli?
Gooi alle superfoods maar de deur uit want wij hebben onze eigen superfoods hier in Nederland, zoals spinazie, boerenkool en de broccoli.
Vandaag zetten we de broccoli in het zonnetje. Zo draagt het regelmatig eten van broccoli bij aan de gezondheid van je ogen, een gezond hart en het helpt om je darmbacteriën gezond te houden.
Makkelijke wokschotel met kip en broccoli
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 250 gram broccoli (diepvriesstronkjes)
- ½ zak wokgroenten met champignons
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap
- 2 el pittige chilisaus
- 250 gram kipfilet
- 2 handjes gezouten cashewnoten
- Heb je diepvries broccoli, dan hoef je deze alleen te laten ontdooien. Gebruik je verse, snijd de broccoli dan eerst in stronkjes.
- Kook de broccoli in water ongeveer 5 minuten zodat hij nog een bite heeft.
- Snij de kipfilets in reepjes.
- Verhit olie in een wok, knijp hierboven de knoflook uit en bak aan.
- Voeg de kipfilet en de zak wokgroenten toe en bak deze bruin.
- Breng op smaak met de ketjap en chilisaus en laat nog 4-8 minuten pruttelen.
- Voeg tot slot de broccoli toe en bak deze nog even mee.
- Maak op smaak met zout en peper.
Liefs,
Kim en Charlie
1 reactie op “Makkelijke wokschotel met kip en broccoli”
Goed recept!
Vandaag geprobeerd en smaakt overheerlijk!
Tevens erg snel en gemakkelijk klaar te maken.
Groetjes, Wendy