Vroeger na het stappen werkte ik rustig na de nodige drankjes een vette kapsalon weg. Deze vette maaltijd zorgde voor een zeer hoge calorie-inname. Jammer, want het is zo lekker. Dus nooit meer een kapsalon? Jawel hoor… vandaag deel ik de lekkerste vegetarische kapsalon ooit.
Vega wat?
Steeds meer mensen maken bewust de keuze om minder vlees te eten. Niet alleen goed voor onze gezondheid, maar we houden daardoor ook rekening met de dieren en het milieu. Soms is de weg naar een vegetarische maaltijd minder moeilijk dan je denkt. Zo vind je in de schappen bij bijvoorbeeld AH vegetarische shoarma. Dat is pas lekker!
Vegetarische kapsalon
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 1 pakje vegetarische kipshoarma
- 500 gram zoete aardappel
- 1 zoete puntpaprika
- 1 el maizena
- 50 gram veldsla
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl kokosvet of boter
Voor de knoflooksaus:
- 100 ml Griekse yoghurt
- Handje verse peterselie
- 1 teen knoflook
- Sap van 1/2 citroen
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Schil de zoete aardappel en snij in frietformaat.
- Doe ze in een plastic zak, doe de olie erbij en schud flink door elkaar. Doe dan de maïzena erbij en schud weer. Als laatste doe je de paprikapoeder erbij en ook nu schud je de zak met frietjes goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frietjes erop.
- Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de oven, keer halverwege de frietjes om zodat ze aan beide kanten lekker knapperig worden.
- Bak de shoarma in een koekenpan met wat boter of kokosvet goudbruin.
- Ondertussen maak je de knoflooksaus: pers de knoflook uit en snijd de peterselie fijn, meng door elkaar met de overige ingrediënten.
- Was en snijd de paprika in grove stukken.
- Wanneer de frietjes klaar zijn, leg je eerst de frietjes op een bord, dan de sla en dan de shoarma daar weer bovenop.
Eet smakelijk!
Liefs,
Charlie’s Kitchen