Zelf hamburgers maken is niet moeilijk en vooral heel erg lekker. En hoe feestelijk zien deze mini-hamburgers eruit? Dus steek de BBQ maar aan, want wij denken zomaar dat de kids dit ook heel erg leuk vinden!
Cheddar
Cheddarkaas is vooral bekend als de kaas van de burger. Dit gele plakje met een wat pittige smaak is erg lekker. Echte cheddarkaas komt uit het dorpje Cheddar in Engeland. Geen Amerikaanse kaas dus zoals de meeste mensen denken. Gemaakt van koemelk, zuursel en stremsel en zelf handgedraaid.
Mini hamburgers
Wat heb je nodig:
(voor 8 mini burgers)
- ½ casino witbrood
- 2 rode uien
- 4 plakjes cheddarkaas
- 4 plakken bacon
- 1 kg rundergehakt (mager kan, smaakt minder)
- 3 tenen knoflook
- 2 tl geroosterde paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 ei
- handje paneermeel
- zout
- Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe.
- Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe. Is het te nat, dan voeg je wat extra paneermeel toe.
- Rol hier 8 ballen uit en druk deze plat.
- Leg de hamburgers in een schaal met bakpapier ertussen. Zet ze een uurtje in de koelkast.
- Snijd rondjes uit het witte casino brood en rooster dit kort.
- Snijd de rode ui in ringen.
- Grill de bacon kort om en om.
- Is de BBQ al aan? Rooster de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin. Leg de laatste minuut de plakjes cheddar en ui erop.
- Stapelen maar!
Wij vinden het supertof als je een recept maakt van Charlie’s Kitchen! Vergeet je ons niet te taggen op Social Media?