Het idee voor deze gruwelijk lekkere kaasburger komt van Beemster Kaas zelf. Wij pimpten hem nog verder met een heerlijke pittige mosterdmayonaise en een extra bite. Dit wil je!
Met liefde van Beemster
Ben je wel eens door de prachtige streek Beemster gereden? Fort Resort Beemster is een aanrader als je van sauna houdt, maar vandaag hebben we het over kaas en toch wel de lekkerste kaas die er is, namelijk die uit de Beemster!
Beemster kaas heeft naar mijn mening een uitgesproken smaak en voelt superzacht op de tong.
Gruwelijk lekkere Beemster kaasburger
Wat heb je nodig:
(voor 4 burgers)
- 1 rode ui, in halve maantjes
- 2 tomaten, in plakken
- 300 gram Beemster Jong Belegen 48+, plat stuk
- 50 gram tarwebloem
- 2 eieren
- 75 gram panko
- 4 el olijfolie
- 4 el mayonaise
- 2 tl Amerikaanse mosterd van Kuehne
- 1 tl dijonmosterd
- 1/4 tl gedroogde dille
- 4 blaadjes kropsla
- 8 plakjes augurk
- 4 briochebroodjes
- Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olie.
- Snijd ondertussen de korst van de kaas en snijd het stuk kaas in 4 gelijke stukken.
- Meng de bloem met peper in een diep bord. Kluts de eitjes in een tweede. Doe de panko ook in een laatste bord.
- Haal de kaasplakken door de bloem, wentel door het ei en door de panko. Bedek de kaas met de panko.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de burgers 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer de kaasburger halverwege voorzichtig met behulp van een spatel en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de mayo met de beiden soorten mosterd en de dille.
- Snijd de broodjes doormidden. Besmeer beide helften van de broodjes met de mosterdmayonaise.
- Begin met de sla, een kaasburger, plakjes tomaat, augurk en eindig met de rode ui.
- Dek tenslotte af met de bovenkant van de broodjes.
De smaak van burgers te pakken? Dan vind je deze vast ook heel lekker!