Punten scoren doe je sowieso met deze feestelijke popcorn panna cotta! Makkelijk te maken en een smaaksensatie op de tong.
Elke dag mag een feestje zijn!
Maak deze popcorn panna cotta extra feestelijk door de popcorn versiering goud te spuiten met eetbare goud spray. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Xenos.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Popcorn panna cotta
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 400 ml slagroom
- 200 ml melk
- 140 gram zoete popcorn, plus extra
- 1 zakje vegatine
- 4 el kant-en-klare karamel
- ¼ theelepel zeezout
- Goudspray
- Doe de slagroom met 100 ml melk en de popcorn in een pan en zet deze op het vuur. Stamp de popcorn aan en breng op laag vuur aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat een uurtje staan. Haal door een zeef.
- Breng de andere 100 ml melk in een pannetje al roerend aan de kook met de vegatine. Laat een minuutje koken en voeg dan het slagroom-popcorn mengsel toe, verwarm kort.
- Verdeel over 4 glaasjes. Zet minimaal 6 uur in de koelkast of nog liever een hele nacht.
- Maak de glaasjes af door de karamel te mengen met het zout en dit over de de popcorn panna cotta te druppelen. Leg er voor het serveren nog een beetje popcorn op en je kunt meteen serveren.
Nog meer ideeën voor (feestelijke) desserts? Kijk dan eens in de categorie feestdagen. Daar vind je deze ook!